Cobea Basescu

Oi fi eu dinamovist latrator si botezat in apele alb-rosii ale unei iubiri tembele, da’ zau ca incerc sa fiu obiectv (aiurea!) in randurile urmatoare. Se ia una bucata presedinte, doua bucati echipe de fotbal, vreo trei-patru duzini de medalii si, he-he-he-he, presa multa si, iertata sa-mi fie vorba proasta, cam tampa.
Se combina ingredientele enumerate mai sus si ne iese o frumusete de ceremonie semi-ceremonioasa la Cotroceni, de-au sarit transmisiile in direct mai ceva decat matele lui Creanga dupa motocei. Ce-am vazut noi acolo? Gastile de vlajgani aliniate cu mana de domn’ consilier Belu au primit decoratiile din mana presedintelui si apoi i-au ascultat povetele moralistico-tactico-tehnico-politice.

Toate bune si frumoase (se putea si mai bine, dar a plecat Elena) pana cand, printre behaituri, lui Basescu i-a venit chef de saga amintindu-le stelistilor si rapidistilor ca, dupa cozonacul european, urmeaza mamaliga de acasa. Aia de se mesteca greu si, de nu esti atent, iti sta in gat. Si abia vorbi Basescu, ce mai geamat, ce mai icnet, Steaua se lovi de Cartu, iar Rapidul trase-un scrasnet. De frana, normal.

Ei, aici e problema! Dupa aprofundate studii, am ajuns la concluzia ca Base-i cobe nu numai pentru fotbalisti, da’si la politichie. Cum adica nu-i? Pai, nu-i spuse el lui Nastase prin iarna 2004 „Adriene, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!”?

Ii spuse! Si-acu Adelu unde-i? Mic-mic, de zici ca-i un bob de orez pe care stau scrise deconturile de la termopane. Asta-i una!

Ii zise presedintele de Revelionul 2005 lui Patriciu ca incepe un an nasol pentru petrolist? Ii zise! Si n-a facut carare, bietul om, la PNA, la DNA, la Parchetul General, la nu stiu cate instante, de nu mai stie Costache cum arata un baril de petrol.

Mai vreti, ca mai am! Zise Base ca PD-ul va ajunge nava-amiral a politicii romanesti? Zise! S-a facut si asta, chiar daca partidul asta seamana din ce in ce mai mult cu un remorcher care trage dupa el un sir din ce in ce mai lung de plute de pe care-si striga ardoarea golanii politici care-au fugit la mai bine.

Cand s-o lasa de presedintie, Basescu are o paine buna de mancat: isi deschide ghicitorie, ha, ha,ha, ce-mi plac licentele mele lingvistice!

Ar fi o singura problema, or vrea alde Monica Macovei, Vasile Blaga, Ilie Botos si altii ca ei sa-l ajute in preaminunata munca de cobire.

A, era sa uit ceva ff important. Una nu i-a iesit lui Base: aia cu traitul bine. Da’ cum dracu’ te ajuta procurorii sa traiesti bine?

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*