Nastase s-a decapitat singur

A-i plange, azi, de mila lui Nastase este ultimul lucru pe care l-ar face cetateanul de rand, fie el si membru PSD. Retragerea sprijinului politic de catre sefii de filiale reprezinta poate miscarea politica a anului, buna sau rea, ramane de vazut.

Ma minunam ieri cand o duzina de analisti politici s-au apucat de bocit pe umarul fostului premier, dupa ce luni de zile l-au tocat pe prima pagina sau in prime-time. Chipurile ca a fost matrasit dupa tipare comuniste.

Cert este ca mutarea reprezentantilor filialelor judetene ale PSD, urmata de demisiile lui Nastase din functiile de presedinte la Camera si la partid, convine prea putin oponentilor politici. O miscare a PSD care, cum spuneam, nu se stie ce urmari ar putea avea.

Teoretic, doua ar fi variantele de “lucru”: intensificarea luptelor intestine in interiorul partidului, ceea ce ar duce si mai tare la scaderea in sondaje, sau, varianta pozitiva, o linistire a apelor social democrate, si pe fondul trecerii pe linie moarta a altor lideri controversati.

Cumva convine Aliantei ultima varianta? Categoric nu. Iata de ce este cat se poate de explicabila atitudinea unor formatori de opinie recunoscuti pentru servilismul pentru actuala putere. Nastase fara functii nu mai valoreaza nimic, de aceea tinta ramane PSD. Conditie care presupune inclusiv deplangerea “mazilirii” lui Bombonel.

Care mazilire, intre noi fie vorba, s-a produs pe mana lui Nastase. Pentru ca de trei luni presa scrie de mastusa Tamara, de Zambaccian si de imixtiunea in actul de Justitie – toate greseli flagrante facute de Nastase cu propria mana – la figurat, dar si la propriu.

Doar n-o sa-mi spuneti ca declaratia de avere cu milionul Tamarei i-a completat-o Basescu!

Dorian POCOVNICU

Adauga un comentariu

*