Alianta circarilor

poiliticieniUn prefect „apolitic” si doi presedinti de filiale judetene ale unor partide se cearta ca la usa cortului. Miza este mare: viitoarea sefie a partidului care s-ar putea crea dupa unificarea PNL cu PD.

Scenariul este clasic deja: Stavarache arunca pe piata niste informatii (singur sau printr-un intermediar) iar cei vizati de acestea reactioneaza. Moment in care acelasi Stavarache iese in fata si spune ori ca a fost gresit inteles ori ca nu a spus el asa ceva. Si puncteaza pentru ca apare ca un print calare pe un cal alb in timp ce inamicii sai politici cad in capcana. De data asta cel cazut in capcana lui Stavarache a fost Vasile Nistor, liderul PD Bacau. Intr-o intalnire a liberalilor, prefectul „apoiltic”

Berca a spus cuvinte grele la adresa lui Nistor iar Stavarache l-ar fi facut „incompetent politic”. Nistor s-a inflamat si l-a amenintat pe prefect cu schimbarea iar lui Stavarche i-a adus aminte de stagiul acestuia la PSD. Berca l-a trimis pe Nistor sa citeasca legislatia iar Stavarache i-a transmis liderului PD ca destinul sau este deja pecetluit. Pentru a nu mai lungi vorba, ii lasam pe politicieni sa vorbeasca.

Nistor despre Berca

„Aflu ca prefectul a fost cel care a facut acele afirmatii(n.r. este vorba de o serie de acuze adse lui Nistor in cadrul BP ala PNL), ceea ce este foarte grav. Daca se va dovedi ca prefectul s-a implicat in politica, il voi informa pe ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pentru a lua masuri, care ar putea viza chiar schimbarea sa”.

„Foarte multi alesi locali ar vrea sa fie primiti in Partidul Democrat, dar se fac presiuni mari asupra lor pentru a nu face acest pas, in special din partea Prefecturii, si nu toti au acelasi curaj. Se constata o mobilizare a tuturor fortelor politice, care fac front comun impotriva PD, pentru ca acesta sa nu mai creasca”.

„Noi nu am avut un punct de vedere din partea presedintelui PNL Bacau, primarul Stavarache, ci de la prefectul Berca, si acesta este un lucru grav. PD nu va negocia cu o conducere negociata la masa tratativelor, ci aleasa in mod democratic. Colegii din PNL trebuie sa isi rezolve disensiunile, sa putem face front comun. Inamicul nostru principal este PSD. Prefectul va reprezenta interesele Aliantei, iar daca interesele sunt altele, dupa cum se vede, vom avea un alt prefect.”

Berca despre Nistor si PD

„Nu ma intereseaza declaratiile lor. Am probleme importante de rezolvat pentru acest judet, decat sa ma lansez in vorbe de doi bani. Sunt liberi ca pasarea cerului sa faca orice fel de demers impotriva mea, dar sa nu uite ca au mai incercat odata sa ma schimbe si nu au reusit”
„Poate nu stie domnul Nistor, dar legea 340, legea prefectului, este in vigoare. Conform acesteia, eu sunt inalt functionar public. Ocup aceasta functie in urma unui concurs. Sa puna mana sa citeasca legile tarii si sa le respecte“. „Daca se vrea fuziune intre PNL si PD, Nistor trebuie sacrificat”

Stavarache despre Nistor

„Nistor este un impostor politic“. „Nu am ocupat vreo functie in administratie, nici macar de consilier, pana in 2004 cand am fost ales primar. Nu ma pot compara cu domnul Nistor care 15 ani a fost in toate functiile posibile. Domnul Nistor simte ca ii fuge pamantul de sub picioare si a intrat in panica. Ii transmit sa fie linistit sa nu mai faca declaratii belicoase, pentru ca destinul lui e acelasi care este scris de Cel de Sus indiferent de declaratiile pe care le face“

Nistor despre Stavarache

„Il informez pe primarul Stavarache ca e la fel de vechi ca si mine in politica. Am intrat in politica aproape odata. El a stat foarte mult pe la PSD, apoi a fost la ApR, a trecut pe la PUR si acum e la PNL. A candidat de multe ori si a ietit sub linie. Primarul Stavarache e un primar al Aliantei si, cu toate acestea, protocolul nu a fost respectat in municipiul Bacau. I-am cerut lui Stavarache sa-si rezolve problemele din interior. Noi nu fuzionam cu aripioare din PNL. Daca fuzionam, o facem cu toata organizatia“

Adauga un comentariu

*