Soselele morţii au ucis peste 260 de bacauani

accidenteSetea de adrenalina si teribilismul tinerilor a fost fatal pentru sute de oameni. O analiza realizata de Biroul PoliÅ£iei Rutiere Bacau arata ca in perioada 2003 – 2005, pe raza judeÅ£ului Bacau s-au produs peste 14.000 de evenimente rutiere soldate cu aproape 1.350 de victime.

Sute de familii bacauane si-au ingropat copiii, soţii, parinţii sau prietenii care si-au gasit sfârsitul sub roţile autoturismelor. Tragedia era enorma atunci când victimele puteau fi numarate. Lacrimile amare ale soţiilor ramase vaduve, ale copiilor ramasi orfani sau a parinţilor indoliaţi mai pot fi vazute pe chipurile lor si dupa ce au trecut luni, sau poate chiar ani, de la decesul celor dragi.

Fiecare se intreaba cine se face vinovat, insa raspunsul nu mai foloseste la nimic. Cu toate acestea, se pare ca perioada 2003 – 2005 a fost foarte agitata, din punct de vedere al traficului. Nici macar numarul infiorator de mare al evenimentelor rutiere nu ii determina pe soferi sa apese frâna atunci când situaÅ£ia impune acest lucru.

Asta in cazul in care „pedala magica” poate fi de ajutor. La viteze de peste 140 sau chiar 160 de kilometri pe ora, siguranÅ£a rutiera este un capitol nul, iar rezultatele sunt pe masura: 14.014 evenimente rutiere in doar trei ani. Dintre acestea peste 650 de accidente au fost grave si s-au soldat cu decesul a 266 de persoane si ranirea grava a altor 485. Alte 560 de accidente usoare si-au pus amprenta pe 571 de bacauani.

„Analizând repartiÅ£ia accidentelor grave pe fiecare an calendaristic, pentru perioada 2003 – 2005, se constata o menÅ£inere la nivel constant a numarului total, dar se evidenÅ£iaza o amplificare a gravitaÅ£ii si a consecinÅ£elor acestora, in 2005 crescând cu 11 numarul persoanelor decedate si cu 16 a celor ranite grav, a precizat Teodor Iacovache, seful Compartimentului Drumuri NaÅ£ionale si Europene.

Principala cauza o reprezinta traversarea neregulamentara a strazii de catre pietoni, cauza intâlnita la aproximativ 35 la suta din cazuri, chiar daca de la an la an se inregistreaza o usoara scadere a cazurilor, de la 74 in 2003, la 59 in 2004 si 53 in 2005”.

Trei accidente i-au cutremurat pe bacauani

Trei accidente grave au fost fatale pentru zece bacauani. „Unul dintre cele mai tragice evenimente rutiere a avut loc pe Calea Romanului din municipiul Bacau, in luna octombrie 2004, când, un conducator auto, in vârsta de 59 de ani, nu a acordat prioritate de trecere unui microbuz de transport persoane cu care a intrat in coliziune, a mai precizat Teodor Iacovache. in urma impactului a rezultat decesul conducatorului auto si a patru pasageri din autoturism, in vârsta de 20, 26, 47 si 48 de ani.

O alta tânara de 20 de ani, din microbuz a fost grav ranita”. Pe 7 iulie 2004, in comuna Oituz, un sofer de 43 de ani, a intrat pe contrasens si s-a izbit puternic de un autoturism Dacia. Rezultatul: trei tineri au decedat pe loc. in octombrie 2003, in localitatea Margineni, a avut loc un accident de circulaÅ£ie in care au murit alte doua persoane, iar patru au fost grav ranite.

Adauga un comentariu

*