Un consilier bacauan propune ca tinerii insuratei sa planteze pomi

Consilierul municipal Ilie Barzu, ales pe listele PNG, a depus o propunere de hotarare, care, daca va fi adoptata, ii va obliga pe tinerii insuratei sa planteze cate un pom dupa ceremonia de la Starea Civila.

Conform lui Barzu, initiativa vizeaza refacerea spatiilor verzi din municipiul Bacau.

„Primaria va stabili zonele in care se vor face plantarile iar tinerii insuratei vor planta pomul” – ne-a declarat Ilie Barzu. El spune ca mirii vor primi si act de proprietate pentru copacul plantat si vor trebui sa aiba grija de acesta.

„O sa le faca placere sa vina la pomul plantat dupa ani de la casatorie iar daca se vor desparti, poate ca o intalnire la pomul plantat ii va determina sa se razgandeasca”.

Tot Ilie Barzu a anuntat ca are de gand sa propuna o initiativa prin care toate petrecerile la restaurante – nunti, botezuri sau cumetrii – sa nu se lungeasca mai mult de ora 1 noaptea.

„Am luat ca model petrecerile din Ardeal, unde o nunta incepe la ora doua ziua si se termina la 12 – 1 noaptea” – spune Barzu. el recunoaste ca initiativa nu e privita cu ochi buni de o parte a cetatenilor cu care a discutat, care considera ca in acest fel s-ar aduce atingere traditiei care spune ca nunta trebuie sa se termine in zori.

Ilie Barzu si-a prezentat joi raportul de activitate ca si consilier local si a anuntat o parte din initiativele sale pentru anul acesta.

Adauga un comentariu

*