Viata fara Croitoru

Fara nici un transfer confirmat, Cristi Popovici va trebui sa se descurce in retur si fara play-maker-ul sau, Marius Croitoru, plecat la FC Vaslui.

Daca pana acum cateva zile se stia doar ca Marius Croitoru va pleca probabil, insa nu se stia exact echipa, mijlocasul bacauan a plecat sambata seara in Cipru, facand jonctiunea cu restul lotului echipei FC Vaslui.

Discutii au fost si nu a negat nimeni varianta unui transfer la Vaslui al lui Croitoru, insa era destul de greu sa te si astepti la o asemenea mutare. Golgeterul bacauanilor din turul campionatului a parasit fosta sa echipa in favoarea uneia dintre principalele contracandidate la un loc care sa le permita ramanerea in Divizia A.

O miscare intrucatva ciudata avand in vedere ca, totusi, chiar daca trupa lui Porumboiu s-a intarit in aceasta iarna, ramane numarul 1 pe lista neagra a primei ligi. Schimbari senzationale nu s-au produs, chiar daca au fost indelung trambitate, iar nucleul de baza al echipei antrenate de Mircea Rednic nu s-a modificat deloc.

Mijlocul frant

Astfel, pana la aflarea vestilor bune si mult asteptate din partea campioanei Romaniei, care va trimite mai mult ca sigur un jucator sau doi spre “satelitul” ei din Divizia A, Cristi Popovici trebuie sa construiasca o echipa fara Marius Croitoru la mijloc, principalul factor de creatie de pana acum.

Fostului fundas bacauan iI va veni cu siguranta foarte greu sa mai incerce macar sa adopte un sistem modern de joc si ar putea ceda destul de usor tentatiei de a se “inchide” intr-un 5-3-2 sau 5-4-1 cu care e greu sa faci fata unor echipe serioase din campionatul nostru.

Asadar, se pare ca o urcare a lui Gabriel Bojescu sau o reactivare a lui Sorin Trofin par inevitabile daca Steaua nu arunca in lupta nici un mijlocas. Oricum, devine destul de clar ca Bacaul va avea unul dintre cele mai dificile retururi de campionat din ultimii ani iar minunile sunt rare.

Adi ENASOAIE

Adauga un comentariu

*