Scoala de muzica de la Onesti

eugen ungureanuRevista Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, “Actualitatea muzicala”, a publicat recent un amplu material despre activitatea artistica a profesorului si compozitorului onestean Eugen Ungureanu, cel care detine si singura Casa de discuri din judetul Bacau.

Este pentru prima data cand publicatia Uniunii Compozitorilor aloca un spatiu atat de mare, nu mai putin de doua pagini, pentru un compozitor din judetul Bacau. Pe langa portretul intitulat “Eugen Ungureanu, mereu aproape de sufletul celor mici”, materialul include si partitura pentru piesa “Nostalgie”, compusa de artistul onestean.

“Este o onoare pentru mine sa apar langa nume consacrate, nume grele ale muzicii romanesti, cum ar fi Marius Teicu, Horia Moculescu, Dumitru Lupu, Romeo Vanica si altii”, ne-a declarat Eugen Ungureanu (foto, alaturi de Octavian Ursulescu).

Copiii sunt promovati intens

Activitatea pentru care Eugen Ungureanu a fost apreciat de Uniunea Compozitorilor este, in primul rand, creatia muzicala pentru cei mici. Dintre cele aproape 300 de piese compuse de artistul onestean, care este si membru al Uniunii Compozitorilor, cele mai multe sunt destinate copiilor, in mare parte din Onesti, de pe Valea Trotusului si, in general, din judetul Bacau.

Compozitiile pentru adulti au fost mai putine, iar dintre acestea poate fi amintita piesa “Te iubesc”, interpretata de Alexandra Ungureanu. In afara de activitatea de creatie muzicala, Eugen Ungureanu a infiintat la Onesti una dintre cele mai puternice scoli de muzica pentru copii. Elita acestei scoli, copii din toata tara, a format noua scoala a vedetelor din Romania, sub denumirea “Clubul Star Musik”.

Coordonat de la Onesti, acest club al vedetelor si-a trecut deja in palmares cateva succese notabile, inclusiv castigarea catorva trofee ale festivalurilor nationale. Ultimul dintre acestea a fost cucerit de Diana Prepelita, la festivalul “Flori de gheata”, desfasurat luna trecuta, la Bucuresti. Elena Ionescu si And!a (Andreea Caludia Ion) au castigat alte doua trofee, la festivalul “Constelatia necunoscuta”, de la Vaslui.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*