Gripa aviara mentine starea de alerta printre medicii veterinari

aviaraProprietarul unei ferme de pasari din Bacau a fost amendat cu 75 milioane lei pentru cresterea pasarilor in conditii necorespunzatoare.

Chiar daca afara sunt temperaturi din ce in ce mai scazute, gripa aviara mentine starea de alerta in rindul autoritatilor judetului. Pentru prevenirea aparitiei virusului aviar si la nivelul judetului Bacau, acestia au luat masuri drastice.

Tirgurile din Tescani, Parincea, Oncesti, Darmanesti si Podu Turcului au fost inchise pentru ca nu indeplineau conditiile igienico-sanitare.

Veterinarii au dispus ca toate pietele si tirgurile sa fie amenajate cu locuri speciale pentru comercializarea animalelor.

In plus, comercializarea pasarilor vii este strict interzisa. Periodic sunt verificate abatoarele si fermele de pasari cit si cele 10 lucii de apa din judet care atrag pasarile migratoare.

In ultimele zile, proprietarul unei ferme de pasari din Bacau a fost amendat cu 75 milioane lei pentru cresterea pasarilor in conditii necorespunzatoare.

Medicii veterinari vor continua verificarile iar societatile care nu respecta normele de igiena vor fi aspru sanctionate.

Adauga un comentariu

*