Organele unei bacauance salveaza viata a patru romani

Organele unei femei in varsta de 48 de ani din judetul Bacau au salvat patru vieti. Femeia a intrat in moarte cerebrala iar familia a fost de acord sa doneze inima, ficatul si cei doi rinichi la patru pacienti care aveau neaparata nevoie de aceste organe pentru a trai.

Desi, in general, in Romania este greu de obtinut consimtamantul familiei cand vine vorba de donarea organelor celor decedati, in acest caz familia a fost de acord, mai ales ca fiul femeii este student la medicina.

Joi la ora 18.00, la spitalul de Neurochirurgie din Iasi este consemnata moartea cerebrala a femeii. Familia a fost instiintata si isi da consimtamantul ca decedatei sa i se preleveze organele.

„Este o familie de conditie buna, care a inteles destul de repede scopul prelevarii organelor pacientei pentru a salva alte vieti. Am aflat ca fiul acesteia este student la Medicina si cred ca si acest lucru a dus la obtinerea acceptului destul de repede”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi.

Unul dintre rinichi si ficatul sunt transplantati unor pacienti din Bucuresti iar inima unui pacient din Tg. Mures. Al doilea rinichi este transplantat unei adolescente din Iasi.

Adauga un comentariu

*