Pe cifre

10. De tot atatea saptamani, editia de Bacau a Observatorului si-a facut loc pe piata media locala. De cele mai multe ori, mai greu decat ne asteptam. Doar asa satisfatiile sunt insa mai mari. In aceeasi masura, promisiunile noastre cititorilor pentru o publicatie de calitate raman in vigoare.

Nenumarate. La aceasta categorie se inscriu gafele lui Nastase si spectacolele de imagine ale lui Basescu. Chestia cu matusa si milionul de euroi mostenire e de rasul galinaceelor. De la Cornu sau de prin zonele cu gripa aviara.

Cum de rasul inaripatelor e si fesul lui Base si, mai ales, obositoarele sale spectacole de imagine. Toate, praf in ochii cetatenilor, cu un scop bine determinat: distragerea atentiei de la scumpiri, de la pretul gazelor, al electricitatii, de la rata inflatiei, mult peste promisiunile guvernantilor, de la ultimile tunuri in privatizari.

Asadar, nenumarate pseudo-subiecte de presa in locul a nenumarate probleme importante pentru romani. Nu comentez cum se face ca, apropae la unison, presa e mai interesata de fesul lui Basescu sau matusa lui Nastase decat de celelate…

1. E numarul licuricilor de la care care prefera seful statului sa suga … . Mai tineti minte chestia cu aia ca, decat de la mai multi, mai bine de la unul singur?!

Zicerea lui Basescu, inspirat probabil, la vremea respectiva, de blonda-i Udrea, i s-a intors ca un bumerang. O suge(m) acum si de la rusi, cu gazele lor cu tot, si de la ucrainieni, francezi, suedezi, englezi si naiba sa-i mai ia. Ca bine-a zis Tudor Octavian, la National TV: presedintele care o suge, fie si de la unul, nu ramane in istorie!

Nenumarate. Aceeasi categorie, pe plan local, de data aceasta. E vorba de realizarile primarului Stavarache, cel care, mai nou, are o noua fraza preferata: „in 15 ani nu s-a facut cate am facut eu!”. Si uite-asa, pe la usile cabinetului sau, a mai luat nastere o expresie: Romica-Minciunica!

Dorian POCOVNICU

Adauga un comentariu

*