Nici la Onesti iarna nu-i ca vara

Principalele artere rutiere ale municipiului Onesti dar si trotuarele au fost acoperite de zapada, iar pe portiuni intinse s-a format si un strat de gheata. Traficul rutier a fost mult ingreunat, fiind raportate numeroase incidente rutiere, iar numerosi pietoni au alunecat pe stratul de gheata de pe trotuare, suferind leziuni usoare sau chiar mai grave.

Criticile venite din partea soferilor si pietonilor onesteni nu au intarziat sa apara. Multi dintre acestia s-au aratat nemultumiti de faptul ca administratia locala nu a luat masurile corespunzatoare.

“De pe data de 2 ianuarie, cand la Onesti a inceput sa ninga, si pana pe 9 ianuarie, eu nu am vazut nici un lucrator de la Primarie pe strazile orasului – ne-a declarat un pieton care a avut de suferit dupa ce a alunecat si a cazut pe trotuar. Am circulat prin mai multe zone ale municipiului si nu am observat nici urma de material antiderapant aruncat pe strazi si pe trotuare, desi lazile de la intersectii erau pline cu nisip. Abia luni, 9 ianurie, si-au facut aparitia lucratorii de la salubritate”. Soferii au fost si ei nemultumiti de starea carosabilului.

“Am facut mai multe curse la Bacau si am observat ca, la un moment dat, drumul national era mult mai curat decat bulevardele din Onesti”, ne-a spun unul din soferii care circula des pe ruta Onesti – Bacau.

Primarul municipiului Onesti, Emil Lemnaru, sustine, insa, ca au fost luate toate masurile necesare pe timp de iarna.

“Actiunile noastre s-au incadrat in limita normalului, pentru aceasta perioada din an – ne-a declarat primarul. Nimeni nu e inzapezit si nimeni nu a ramas blocat in trafic din cauza zapezii. Sigur, asa cum spunea si presedintele tarii, < >, iar din cauza incalzirii temporare, zapada s-a mai topit si, cand temperatura a scazut din nou, s-a format stratul de gheata.

E posibil ca drumul spre Bacau sa fie mai curat, dar poate acolo s-a aruncat cu sare sau cu solutii chimice. Noi nu folosim solutiile chimice pentru ca, aruncate pe trotuare, distrug spatiul verde, iar daca utilizam sarea pentru carosabil, distrugem asfaltul. Noi folosim doar nisip. Ne straduim sa facem actiunile noastre si mai coerente, mai bine puse la punct”.

In ciuda declaratiilor primarului Emil Lemnaru, la ora redactarii acestui material inca nu era indepartata in totalitate zapada si gheata de pe strazi si trotuare. Emil Lemnaru a facut apel si la agentii economici din oras, pentru a curata portiunile de trotuar aflate in fata sediilor de firma sI a unitatilor economice.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*