Croitoru si “pestele de aur”

croitoruAflat in vacanta, Marius Croitoru spune ca nu vrea sa mai auda de fotbal pana la reluarea pregatirilor, dedicandu-se exclusiv pescuitului.

„Vreau sa scap de stresul pe care l-am acumulat in toti acesti ani. Ma duc la pescuit cu prietenii, plec in vacanta cu sotia, nu o sa ma plictisesc!”. Marius Croitoru este fascinat de pescuit inca din vremea copilariei.

Nascut la Giurgiu, la un pas de Dunare, cum ii place sa se laude, Marius Croiotoru a prins repede mirajul lumii pescarilor. Asa cum face in fiecare vacanta, cel mai curtat jucator al moldovenilor se duce in Delta urmand sa se bucure de frumusetea peisajului, dar si de o partida inegalabila de pescuit. Cunoscut pentru pasiunea lui, Marius Croitoru este un profesionist desavarsit si in ce priveste echipamentul cu care se prezinta pe balta.

“M-am nascut la Dunare, deci pot spune ca am o oarecare experienta in domeniu”, a spus liderul echipei bacauane. Intrebat ce va face daca va prinde in aceasta vacanta pestisorul de aur, Marius Croitoru nu s-a sfiit sa spuna ca isi doreste ca dupa sase ani petrecuti numai la Bacau, sa prinda un contract in strainatate.

“La Bacau sunt numarul unu la pescuit. Viorel Ignatescu imi este un adversar redutabil, dar nu ne-am mai intalnit de mult pe balta pentru a ne mai masura fortele”, a glumit Marius Croitoru.
Mijlocasul bacauan spune ca nu a mintit niciodata in ce priveste trofeele sale.

“Colegii de echipa ma ironizeaza atunci cand vine vorba de partidele de pescuit, dar ii pun imediat la punct. Chiar daca pescarii sunt renumiti in minciuni si exagerari, eu nu fac parte din aceasta categorie. Nu am nici un interes sa fac asta”, a punctat jucatorul curtat de granzii campionatului.

Un crap cat un titlu de campion national

Cel mai mare peste prins vreodata de Marius Croitoru a fost un crap de peste 5 kilograme. “M-a plimbat cateva minute bune. Am crezut ca o sa-l pierd, dar pana la urma l-am adus la mal. De emotii eram sa-l scap. M-am dus acasa de parca luasem campionatul. L-am pregatit dupa o reteta speciala venita de la mari pescari ai Deltei. A fost cel mai gustos peste pe care l-am mancat vreodata”, a spus Croitoru.

Cel mai bun bucatar din familie

Ca un adevarat pescar, Marius Croitoru nu se da la o parte atunci cand vine vorba de gatit. “Sunt expert in ce priveste mancarurile din peste. {tiu sa fac peste zece feluri de ciorba din peste. Saramura, la cuptor sau peste impanat sunt retetele mele preferate. Atunci cand sunt in vacanta, gatesc la doua zile. Vin cu cateva kilograme de peste acasa, si imediat il prepar”, povesteste mijlocasul bacauanilor.

La un pas de a merge la Europene

Acum patru ani, Marius Croitoru a fost titular de drept in nationala de tineret a Romaniei. “A fost o perioada excelenta pentru mine. Atmosfera de la reprezentativa este unica si nu se poate uita niciodata. Am marcat un singur gol, intr-un meci cu Moldova, dar marea mea deziluzie este ca am pierdut barajul cu Franta, pentru calificarea la Campionatul European. Sper sa prind echipa de seniori a Romaniei, si, de ce nu sa prind o calificare la Europene sau Mondiale. Este un vis al meu la care nu voi renunta niciodata”, a spus Marius Croitoru.

Adi ENASOAIE

Adauga un comentariu

*