Bacauanii, printre cei mai medaliati competitori la „Vranceanu – Procopiu”

Pentru cei 172 de elevi din 36 de judete ale tarii si din Republica Moldova care au participat la concursul interdisciplinar „Vraceanu Procopiu” desfasurat la sfaraitul saptamanii trecute la Colegiul National „Ferdinand I” din Bacau, Mos Craciun a venit incarcat de premii.

Nu mai putin de 67 de copii au plecat acasa cu premii sau mentiuni primite drept rasplata pentru rezultatele bune pe care le-au obtinut in urma concursului.

Premiile au fost destul de numeroase daca tinem seama de faptul ca intrecerea s-a purtat intre copiii aflati in acelasi an de studiu. Cele mai multe premii au fost luate de elevii din Iasi insa nici bacauanii nu s-au lasat mai prejos si si-au onorat asa cum trebuie renumele scolilor si liceelor in care invata.

Aproape la fiecare dintre clase, incepand cu a VII-a si terminand cu a XII-a a existat cel putin un elev din Bacau ce a obtinut un premiu sau o mentiune. Astfel la clasa a VII-a, locul II a fost obtinut de Laura Manoliu de la Colegiul National Ferdinand I, locul III de Calin Mocanu, de la scoala nr. 1 din Onesti, iar printre elevii care au primit mentiuni s-au aflat Eduard Marinescu si Marius Cristescu de la scoala „Alexandru Ioan Cuza” din Bacau, Tudor Adrian Padurariu de la scoala „Ghita Mocanu” din Onesti si Silviu Radu de la Colegiul National Ferdinand I.

La clasa a VIII bacauanul aflat pe podium a fost Catalin Ursachi de la scoala nr. 1 din Onesti care a obtinut locul II iar la clasa a IX-a una dintre mentiuni a fost luata de Alexandra Otiman de la Colegiul National Ferdiand I. Clasele a X-a si a XI -a au fost singurele unde nici un bacauan nu a reusit sa obtina macar o mentiune. La clasa a XII locul I a fost obtinut insa de Alexandru Agape, de la Colegiul National „Ferdinand I” care a plecat acasa, pe langa premiul obtinut la concurs si cu alte doua milioane de lei oferite de un fost elev al scolii, consilierul judetean Corneliu Pricope.

Tot un premiu particular a fost oferit si de consilierul local Ilie Barzu care a tinut sa inmaneze cate un milion de lei celor doi elevi din Republica Moldova, Vitalie Patranica si Vitalie Abetkin care au reusit sa obtina premii la categoriile de varsta pentru care au concurat. Sergiu Carlig, cadru didactic la Universitatea de Stat din Moldova spune ca a venit insotit de patru copii. „in momentul in care am vazut subiectele am crezut ca fiecare dintre cei patru va reusi sa obtina macar o mentiune. N-a fost sa fie, insa, tocmai asa. Unul dintre feciori se pare ca avea o fata aici in Bacau alaturi de care a petrecut ceasuri bune inaintea concursului. Nu stiu daca a apucat sa doarma prea mult. Dimineata, cand a intrat in sala l-am vazut cam incercanat. Cred ca din cauza asta nu a prea reusit sa se concetreze asa cum trebuie”, ne-a povestit ieri, nu fara o unda de ironie în glas, profesorul Carlig. (Amos NEWS)

Adauga un comentariu

*