La Onesti, oras condus de PSD, cosuri de gunoi in culoarea Aliantei D.A.

cosuri onestiFara sa vrea, primarul PSD al municipiului Onesti, Emil Lemnaru, a impanzit orasul cu obiecte portocalii, culoarea Aliantei PNL-PD.

Este vorba de aproape 1.000 de cosuri de gunoi, care au fost amplasate in special pe stalpii electrici din municipiu. Vizibile de la mare distanta, cosurile de gunoi au fost achizitionate si montate la sfarsitul anului 2003 si inceputul anului 2004.

Primarul Emil Lemnaru spune ca a fost vorba de o simpla intamplare: “N-a fost cu intentia de a simboliza culorile vreunui partid politic; am ales cosurile portocalii pentru ca erau vizibile. De altfel, in momentul cand le-am achizitionat, nu se stia ca portocaliul va fi culoarea Aliantei PNL-PD”.

Insa mai inainte de a fi amplasate noile cosuri, de culoare portocalie, care sunt din material plastic, la Onesti au existat alte cosuri de gunoi, din tabla, care aveau tot o culoare politica, respectiv galbenul, simbolul PNL.

Atac la cosurile portocalii

In ultima vreme, s-a raportat disparitia mai multor cosuri de gunoi portocalii, chiar de pe o artera rutiera importanta a municipiului, bulevardul Oituz. In alte zone ale orasului, au fost constate distrugeri ale acestor cosuri. Cum astfel de cazuri s-au inmultit, situatia a ajuns sa fie discutata si in sedintele Consiliului Local. Astfel, la ultima sedinta, extraordinara, a legislativului local, mai multi consilieri au cerut sa fie luate masuri pentru stoparea acestor distrugeri ale cosurilor de gunoi. “Trebuie sa avem grija de ele, ca doar sunt portocalii”, a spus, in gluma, un consilier local.

Mai in gluma, mai in serios, unii s-au intrebat daca nu cumva cei care distrug cosurile portocalii sunt niscaiva oponenti fanatici ai Ailantei D.A., poate chiar din randurile PSD. “Membrii nostri de partid sunt linistiti – ne-a asigurat primarul Emil Lemnaru, presedintele PSD Onesti. Cei care distrug cosurile de gunoi sunt oameni care vin de pe la carciumi, unde se infierbanta peste masura si, suparati pe toata lumea, se razbuna pe ce apuca, inclusiv pe cosurile de gunoi”.

Situatia a fost confirmata si de consilierul Liviu Caraman, director a Scolii “Ghita Mocanu”, care a relatat ca a prins chiar el un tigan care “juca fotbal” cu niste cosuri de gunoi pe care le-a desprins de pe stalpi. Caraman spune ca pe faptas l-a dat pe mana organelor de politie, insa nu crede ca acesta ar fi primit vreo sanctiune.

Dincolo de aspectul amuzant legat de cosurile de gunoi portocalii, ramane problema serioasa a lipsei de civilizatie de care dau dovada unii onesteni, care fura si distrug aproape orice. S-au furat pana si capacele metalice de la gurile de canal, precum si gratarele metalice de la intrarea in scarile de bloc. Mai mult, in urma cu ceva ani, a fost furat chiar si bustul din bronz al eroului Gheorghe Donici, care a fost desprins de pe soclu si vandut la fier vechi.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*