PD intoarce armele: Democratii bacauani au decis ruperea protocolului Aliantei DA

Dupa ce candidatul democrat la functia de viceprimar al Bacaului a suferit un esec rasunator, in functie fiind ales un liberal, cu largul sprijin al PSD, Partidul Democrat a decis sa suspende aplicarea protocolului incheiat pe plan local cu liberalii in cadrul Aliantei DA.

In plus, democratii solicita Consiliului National de Conducere al Aliantei aplicarea de sanctiuni.

PD a inceput un atac mediatic la adresa primarului Romeo Stavarache. Intr-un comunicat de presa difuzat duminica, primarul Bacaului, care este si liderul organizatiei judetene a PNL, este acuzat de traseism politic, tradare si incapacitate administrativa.

„Putem constata faptul ca, la nivelul primariei municipiului Bacau, fata de administratia anterioara, dupa un an si jumatate, Romeo Stavarache nu a schimbat nimic, ba dimpotriva” – se arata in comunicat.

Democratii mai spun despre Stavarache ca „Nu respecta nici cele mai elementare reguli, tradând cu usurinta toate intelegerile politice“ si „Tradare, interese de grup, lipsa de maturitate si pricepere sunt câteva din cuvintele care il caracterizeaza pe primarul – presedinte PNL Bacau”.

Pe de alta parte, George Bogatu, consilier local din partea PSD, a recunoscut duminica, intr-o conferinta de presa, ca, inainte de sedinta de alegeri, Constantin Scripat a contactat mai multi consilieri social-democrati pentru a le solicita sprijinul.

„Dansul a fost singurul care ne-a contactat, iar domnul Popescu (candidatul PD – n.n.) nici macar nu ne-a salutat”- sustine Bogatu. El spune ca PSD a sprijinit candidatura lui Scripat pentru ca acesta a promis ca „se va tine de treaba si vrea sa faca curatenie in Primarie”.

Adauga un comentariu

*