PSD e acuzat ca a manipulat profesorii

Democratii acuza PSD ca i-a manipulat pe sindicalistii din invatamint si a provocat greva fara precedent din educatie.

Chiar subprefectul Neculai Olaru este de parere ca sindicalistii nu au facut decit sa execute niste ordine venite de la PSD si ca partidul din opozitie s-a folosit de protestatari pentru a ataca Alianta DA.

„Faptul ca 4 ani nu a existat nici o revendicare in invatamint demonstreaza ca actiunea a avut o conotatie politica. Sunt formule cu care liderii de sindicat stiu sa vina in fata oamenilor si efectul acestora l-ati vazut. Au gasit o modalitate sa fie convingatori”, sustine Olaru.

Subprefectul mai crede ca pe vremea PSD-ului sindicatele nu au iesit in strada nu pentru ca nu aveau nemultumiri, ci pentru ca PSD le-a cistigat increderea cu promisiuni mincinoase.

„Pot sa-i suspectez pe unii de partizanat cu PSD fara sa am dovezi datorita faptului ca problemele invatamintului sunt aceleasi de foarte multi ani. Sunt profesori care cred ca negocierile nu ar fi durat atit daca greva nu ar fi avut o nota politica. Eu cred ca PSD nu urmareste decit sa puna intr-o lumina proasta Alianta.

Cei din PSD se folosesc de orice metoda si se vede influenta pe care o au asupra sindicatelor. Influenta care va avea repercursiuni, mai ales ca Guvernul a fost fortat sa dea mai mult decit se poate”, mai spune Olaru. Subprefectul crede ca PSD nu e strain de miscarea sindicala „mai ales ca majoritatea liderilor de sindicat sunt membri PSD”, spune subprefectul.

” Sa-si ceara scuze”

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din invatamint Bacau, Manole Chiriac, este revoltat ca subprefectul si-a permis sa faca astfel de afirmatii.

Acesta este de parere ca subprefectul Olaru executa ordinele venite “de sus” iar “declaratia vine din partea conducerii de la Bucuresti, si nu este prima de acest gen. La fel s-a spus si despre greva de la metrou, ca a fost politizata, dar aceea este alta mincare de peste.

Domnul Olaru nu face altceva decit sa reproduca ce a auzit la sefii sai. Cum poate spune ca greva a fost politizata? Este o aberatie. in primul rand pentru ca nici un lider de sindicat din invatamint nu este inscris in partidele politice.

Cert este ca subprefectul nu este bine informat si face afirmatii false”. Liderul de sindicat bacauan este de parere ca declaratia subprefectului Olaru va aduce un mare prejudiciu partidului.

„Daca Olaru reuseste sa dovedeasca faptul ca afirmatia se bazeaza pe probe reale, toti sindicalistii din invatamantul bacauan isi vor da demisia, dar daca nu, subprefectul sa isi ceara scuze, macar”, a incheiat liderul de sindicat.

Ce spune PSD

„Tot ce e rau in tara asta e din vina PSD. Stiu. Domnul Olaru se trezeste vorbind ca atunci cand a declarat ca vrea sa il schimbe pe Hura. Sunt tampenii. Nu vreau sa comentez” – spune Gabriel Vlase, deputat PSD.

” Este doar o alta minciuna care vine dupa promisiunile din campania electorala, cand Alianta DA le-a promis dascalilor chiar dublarea salariilor. Aceasta prapastie dintre promisiuni si realitate i-a incitat cel mai mult pe profesori” , a replicat senatorul Catalin Mardare la declaratiile lui Olaru.

Catalina CHIFU
Alina RATA

Adauga un comentariu

*