Directorul AJOFM recunoaste ca activitatea din institutiile de stat este politizata

Ionel Silitra, directorul interimar al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau considera ca este normal ca directorii sa fie schimbati pe criterii politice pentru a pune astfel in aplicare programul partidului aflat la putere.

Preferatul Aliantei DA, Ionel Silitra a devenit directorul interimar executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau. El a fost numit in aceasta functie de Agentia Nationala de Somaj, iar in urma cu aproape trei saptamani a primit si avizul favorabil de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Instalat deja in scaunul de director, Ionel Silitra a inlocuit-o pe Rodica Selaru, fostul director al Agentiei, care a parasit locul sub presiunea adversarilor politici. Selaru a decis la sfarsitul lunii septembrie sa cedeze scaunul din institutie, nu prin demisie, ci prin transfer catre Inspectoratul Teritorial de Munca.

Ea a declarat ca l-a lasat pe prefectul Gabriel Berca “sa isi aleaga persoana potrivita care sa ocupe acest post”. Si Berca a ales: pe Ionel Silitra – un fost administrator de bar.

Acum, din scaunul cel mai inalt al AJOFM Bacau, Ionel Silitra recunoaste ca activitatea din institutiile de stat este politizata. Ba mai mult, sustine ca in spatele numirii lui a fost chiar Partidul National Liberal, unde este si membru.

“Partidul m-a propus pentru ca am mai lucrat in domeniul ocuparii fortei de munca ca formator profesional, a declarat fara nici o ezitare Ionel Silitra. Sunt membru in PNL si am sa incerc sa demonstrez ca alegerea partidului nu a fost gresita”.

Venit din mediul de afaceri, Silitra considera ca este normal ca directorii din institutiile statului sa fie schimbati pe criterii politice pentru a pune astfel in aplicare programul partidului aflat la putere.

“Omul care a facut politica PSD si a promovat proiectele acestui partid trebuie schimbat, spune ferm Silitra. Nu este nici o problema ca in fruntea institutiilor se afla oameni fara experienta in domeniu. Totul se invata. Insa nu mi se pare normal ca directorii care au lucrat, si astfel au aplicat planurile de guvernare ale partidului aflat la un moment dat la conducere, sa fie in functie si acum, cand la putere este un alt partid.

La fel trebuie sa se intample si in continuare, daca puterea se schimba. Eu unul, daca peste patru ani PNL nu va mai conduce, imi voi da singur demisia, fara sa astept presiuni din partea adversarilor politici”.

Ionel Silitra se pregateste acum intens pentru sustinerea concursului de ocupare a postului de director executiv al AJOFM Bacau, concurs care va avea loc la Bucuresti in perioada 22 – 23 decembrie 2005. Pana la aceasta data el este singurul candidat pentru aceasta functie.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*