Oamenii visează să-și facă o casă la țară, să ducă un trai liber și liniștit

Tot mai mulți români își cumpără terenuri pentru a-și face o casă la țară. Acesta este un vis sau o dorință a multor oameni care trăiesc la orașe și își doresc o viață liniștită în mediul rural. Acest lucru ar fi mult mai ușor de realizat dacă statul al promova în mod activ zonele rurale și ar implementa măsuri pentru infrastructură și locuri de muncă.

Oamenii sesisează diferența de calitate a vieții între oraș și țară. Deși condițiile la țară nu sunt ca la oraș, populația este mai mulțumită de viața la țară, o consideră liniștită și relaxantă. În oraș ei știu că posibilitățile de muncă, oportunitățile de carieră sunt mai bune, la fel și în ceea ce privește activitățile de agrement.

Oamenii continuă să creadă în visele lor, se lasă prinși de vise, realitate și visare. Sunt oameni care zâmbesc când vine vorba de vise, dar majoritatea exclud umorul. Pentru ei visele sunt importante, de aceea își doresc să afle și interpretarea lor. Conform concepției populare, visele sunt cu sens și fără sens. Se spune că interpretarea lor decurge din implicațiile contextuale. Unele vise sunt stranii, de exemplu dacă visezi că se dărâmă casa sau blocul în care stai, dar și pentru ele există o interpretare clară, adevărată sau ambiguă. Visele se întrupează ca o programare a imaginației libere.

Sunt foarte multe vise ce fac legătura între fenomenele naturale și supranaturale, altele sunt considerate vise premonitorii sau instrumente ale unor profeții. Gama viselor este nelimitată, unele sunt confuze, amestecate, altele sunt foarte clare.

Programul Casa Verde și Casa Verde Plus

Unii români vor mai mult spațiu, liniște, teren cu grădină, în timp ce alții critică acest stil de viață și își doresc să trăiască toată viața la oraș.

În România există programul Casa Verde Plus prin care se stimulează tranziția spre economia verde. Programul vine și cu subvenții pentru materialele de construcții ecologice, mai ales în ceea ce privește lucrările de izolație a casei. În ziua de azi o casă ecologică este mult mai ieftină decât alte tipuri de case.

Prin acest program aproximativ 10 000 de români pot obține bani de la stat pentru construirea unei locuințe noi sau pentru renovarea unei locuințe cu materiale ecologice. Aceste fonduri nerambursabile pot fi solicitate și de persoane fizice fără afacere și de persoane fizice autorizate, nu doar de companii.

Ajutorul de la stat de 8 000 Lei prin programul Casa Vrede și se poate utiliza pentru:

  • Instalarea unui sistem de încălzire la casă.
  • Modificarea, schimbarea sistemului de încălzire al casei.
  • Instalarea panourilor solare nepresurizate.
  • Instalarea pompelor de căldură, de tip aer-aer.
  • Izolarea termică a casei.

Prin programele Rabla și Rabla Plus se poate înlocui mașina veche cu una nouă. Persoanele fizice pot solicita de la stat suma de până la 50 000 Lei pentru a-și schimba mașina uzată cu una nouă, dacă respectă anumite condiții. Mașina trebuie să aibă minim opt ani vechime. Prin Rabla Plus pot primi chiar o sumă de 45 000 Lei pentru mașina veche, dacă achiziționează o mașină electrică. Prin programul Rabla primesc 6 500 Lei pentru mașina veche cu condiția să-și ia o mașină nouă.

Prin programul Casa Verde Plus, ajutorul de la stat este de 40.000 Lei și se poate folosi pentru utilizarea materialelor organice-naturale pentru izolarea casei. Statul are ca scop îmbunătățirea calității mediului. Materialele izolatoare de acest fel ajută la reducerea consumului energetic al casei.

Cei care nu prind programul Casa Verde Plus anul acesta, pot încerca la anul.

Casele din materiale ecologice sunt bune pentru mediu dar și pentru calitatea vieții. Casele individuale ecologice ajută la protejarea mediului și oferă eficiență energetică. Materialele folosite în construcții și care  sunt ecologice trebuie alese cu atenție. Lemnul este principalul material de construcție preferat de români și care are proprietăți excelente. Lemnul îndepărtează CO2 din atmosferă și este bun pentru aerul pe care îl respirăm.

Lemnul se folosește și ca material de izolarea casei, de exemplu la structura peretelui se pun mai multe straturi de izolație din fibră de lemn. Acest material este recomandat pentru casele la țară și la orașe, protejează împotriva frigului în timpul iernii, izolează fonic și protejează împotriva căldurii în timpul verii.

Plăcile izolatoare din lemn se pot folosi:

  • La izolarea acoperișurilor caselor
  • Pentru izolarea pereților interiori și exteriori ai casei
  • La izolarea pardoselii și a plafonului casei.

Românii care folosesc lemnul pentru izolarea casei vor avea o atmosferă plăcută și vor contribui la protecția mediului. Persoanele care sunt mai sensibile sau care suferă de alergii, prin folosirea lemnului la izolarea casei au avantajul că vor sta într-o casă cu aer curat. Alegerea materialului izolator pentru casă depinde de zona de utilizare.

Adauga un comentariu

*