Cele mai bune remedii împotriva stresului

Considerat boala secolului 21, stresul afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă. Vestea bună este că poți să reduci stările de stres și de anxietate și cu ajutorul leacurilor oferite de natură. Îți spunem care sunt cele mai bune remedii împotriva stresului.
Ginsengul reduce stresul și oboseala
Datorită proprietăților sale unice, ginsengul este folosit în medicina tradițională chineză drept un remediu pentru îmbunătățirea activității mentale și a concentrării, fiind un antidot excelent împotriva epuizării.
În prezent, ginsengul este unul dintre ingredientele cheie în caz de stres, oboseală cronică, anemie, insomnie, depresie, artrită, în perioadele de convalescență, dar și în ameliorarea bolilor mai grave, cum ar fi demența senilă.
Tulsi, plantă ce are efecte energizante
Tulsi (Ocimum sanctum) sau busuiocul sfânt este o specie de busuioc răspândită pe continentul asiatic. Spre deosebire de surorile europene, planta creşte sub forma unui arbust de aproximativ 1 metru înălţime.
Studiile recente asupra plantei au arătat că are acțiune imunostimulatoare și crește nivelul de energie, ajutând astfel corpul să lupte împotriva stresului.
Lemnul dulce, aliat împotriva stresului
Și lemnul dulce face parte din familia plantelor adaptogene, adică acele specii care ajută organismul să se adapteze în condiții de stres fizic și emoțional.
Perioade solicitante? Astragalus aduce beneficii
Astragalus, una dintre cele mai valoroase plante din lume, este folosită cu precădere ca întăritor pentru sistemul imunitar, ea acționând ca un tonic pentru organele vitale, cum sunt rinichii, splina și plămânii.
Chinezii folosesc rădăcina de astragalus pentru creșterea nivelului de energie care susține organismul și îl ajută să se adapteze fizic, psihic și imunitar.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*