Cum stimulezi natural hormonul fericirii

Pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit, este nevoie ca nivelul endorfinei, hormonului fericirii, să fie ridicat. Poate nu știai, dar pozitivitatea ta stimulează direct glanda pituitară care, la rândul ei, secretă producția de endorfine în corp, combătând astfel stresul.

Nivelul de endorfine poate fi stimulat prin modalități naturale, și anume:

Consumând alimente picante

Surprinzător, nu-i așa? Consumul de alimente condimentate, cum este ardeiul iute, poate stimula endorfina, hormonul fericirii. Prin urmare, dacă îți place mâncarea picantă, aceasta este o este bună pentru tine. Cu cât mâncarea este mai caldă și mai picantă, cu atât vei fi mai fericită.

Râzând mai des

Știi de ce oamenii în vârstă se supun în general terapiei de râs? Deoarece râsul crește producția de endorfină în creier, așa numitul hormon al fericirii, eliminând stresul și prevenind mai multe probleme de sănătate. Așadar, râsul are un efect benefic. Nu ezita să râzi cât mai des, de fiecare dată când prietenii sau membrii familiei spun o glumă. Mai mult, te poți uita la un episod de stand up comedy , la un film de comedie. Vei observa cum viața ta va deveni mai bună și fericită.

Practicând sport

Toate exercițiile fizice au un efect pozitiv asupra sănătății mintale, deoarece majoritatea scad nivelul de cortizol din corp. Cortizolul este un hormon de stres și invadează spațiul rezervat endorfinei, hormonul fericirii. Așadar, nu ezita niciodată să faci sport. Este foarte benefic în momentul în care simți că ești într-un blocaj mental și nu reușești să găsești nicio ieșire.

Mâncând banane

Datorită aminoacizilor, banana îmbunătățește starea de spirit și accelerează producția de serotonină, un alt hormon care stimulează sinteza endorfinelor. Așadar, mănâncă o banană în fiecare zi, ca să îți începi ziua în cel mai bun mod.

Mâncând căpșuni

Primăvara este sezonul căpșunilor. Aceste fructe roșii, suculente și delicioase, foarte sănătoase, conțin vitamina C și alte substanțe nutritive care stimulează producția de endorfine. Căpșunile pot fi mâncare pe tot parcursul zilei, așadar nu ezita să le incluzi în dieta ta în perioada următoare.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Adauga un comentariu

*