Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile și dealurile. Îmi amintesc cum, în copilărie, adunam în buchețele florile de culoarea soarelui, fără să bănuim câtă sănătate se ascunde într-o cană de ceai din această plantă cu proprietăţi terapeutice.

Consumată sub formă de dulceață, ceai, sirop sau de salată, păpădia aduce o mulțime de beneficii sănătății. Bogată în vitaminele A, B, C și D, precum și în minerale precum fierul, potasiul sau zincul, fiecare parte a păpădiei este comestibilă, începând de la rădăcină și până la floare.
Elimină pietrele la rinichi
Ceaiul de păpădie elimină pietrele la rinichi. De asemenea, planta îmbunătăţește tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Dacă vrei să slăbeşti, tot păpădia îţi vine în ajutor. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe de plante uscate, la un litru de apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
Reglează nivelul colesterolului
Păpădia previne anemia şi scade nivelul colesterolului rău. Mai mult, acționează și în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Ca să beneficiezi de calitățile păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Se prepară din 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte.
Tratament pentru negi
Seva albă-lipicioasă a tulpinii de păpădie este benefică în tratarea negilor. Se aplică de mai multe ori pe zi pe toată suprafața negului. Treptat acesta se va estompa.
Luptă împotriva diabetului
Ceaiul de păpădie ajută la menținerea nivelului scăzut al zahărului din sânge. De asemenea, ceaiul de păpădie este un excelent diuretic. Astfel, poate ajuta la eliminarea excesului de zahăr din organism.
Poate înlocui cafeaua
Rădăcinile prăjite de păpădie reprezintă un înlocuitor excelent pentru cafea, deoarece au unele proprietăţi stimulatoare asemănătoare. Frunzele şi florile pot fi gătite pe baie de aburi sau sub formă de salate, în amestec cu alte verdeţuri.
Bine de știut!
Decoctul de păpădie se foloseşte extern pentru atenuarea pistruilor, acneei, cuperozei şi varicelor, iar sucul din tulpina păpădiei este folosit pentru vindecarea negilor.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*