Cum poţi scapa de pesticidele de pe fructe şi legume

Ela Crăciun ne vine în ajutor cu sfaturi practice pentru o viaţă sănătoasă. De această dată, ne oferă trei metode prin care putem elimina pesticidele cu care pot fi stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ.

Din fericire, metodele abordate de vedetă sunt la îndemâna oricui şi au ca bază ingredientele pe care le găsim în bucătărie: oţet şi bicarbonat de sodiu.

„Copiii mei sunt fani ai fructelor şi ai legumelor. Minim două mese de legume şi fructe consumate zilnic înseamnă garanţia unui organism sănătos şi viguros. În teorie, pentru că în realitate acestea sunt modificate semnificativ de substanţele chimice menite să le potenţeze creşterea: pesticidele şi erbicidele. Nitraţii, azotaţii, fosfaţii sunt hrană pentru plante şi otravă pentru organismul uman. Şi, cu ştiinţă sau, ne-o administrăm zilnic, dacă nu am învăţat să ne protejăm’’, spune vedeta TV.

În mod surprinzător, nu microbii de pe fructe şi legume reprezintă marea problemă, ci pesticidele şi chimicalele cu care au fost stropite pentru a creşte mari, frumoase şi pentru a ţine dăunătorii deoparte. Avem grijă de veselă, o spălăm de atâtea ori, deşi o ţinem în dulap, da mâncăm un măr doar după ce îl ştergem pe tricou sau după ce îl trecem 10 secunde prin apă.

Sunt trei soluţii simple, testate, pentru această problemă.

1. Prima, acceptată la nivel mondial de specialişti, este să e bine să spălăm fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă (o parte oţet, patru de apă). Lăsăm fructele în lichidul acesta câteva minute.

2. Punem bicarbonatul de sodiu şi sucul de la o lămâie în apă, apoi adăugăm fructele şi legumele. Lăsăm amestecul să acţioneze 5 minute.

3. Ultima soluţie constă în îndepărtarea cojii, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi, ori în fierberea fructelor şi legumelor”, spune Ela Crăciun.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*