7 beneficii ale cardamomului

Adesea ne confruntăm cu o varietate de sănătate fizice şi psihice, pe care le tratăm cel mai probabil cu medicamente. Ce-ai spune dacă ţi-am vorbi despre o mirodenie naturală care ar putea ameliora o bună parte din problemele noastre? Cardamomul este un condiment ideal cu multe beneficii pentru sănătate. Iată-le enumerate mai jos pe cele mai populare.

Previne cancerul colorectal

Cancerul, în special cancerul colorectal, este una dintre principalele cauze de deces din întreaga lume. Creşterea costului terapiei cancerului convenţional şi a efectelor secundare ulterioare au încurajat cercetătorii să caute alternative care să fie durabile. Studiile efectuate recent au arătat cum cardamomul dietetic a avut un rezultat pozitiv în contracararea cancerului colorectal într-o proporţie de 48%.

Protejează sănătatea inimii

Studiile efectuate la Departamentul de Farmacologie şi Farmacie din cadrul Colegiului de Farmacie al Universităţii King Saud din Arabia Saudită au arătat că administrarea de cardamom pentru afecţiunile cardiovasculare a avut ca rezultat un ritm cardiac mai scăzut sau ritm controlat şi control asupra hipertensiunii arteriale. Micronutrientii gasiţi la nivelul cardamomului pot contracara creşterea lipidelor din organism. În experimentele efectuate în Arabia Saudită, enzimele hepatice şi cardiace antioxidante din cardamom au fost administrate şoarecilor de laborator, care au fost hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi. Enzimele antioxidante au avut o influenţă puternică asupra nivelurilor de colesterol şi au ajutat la controlul semnificativ al acestora.

Anti-depresiv

Se consideră că seminţele de cardamom posedă proprietăţi anti-depresive. Uleiul său esenţial este unul dintre principalele uleiuri utilizate în aromoterapie. Acesta poate fi folosit nu numai pentru depresie, ci şi ca tratament pentru diferite alte boli, de la tulburări ale stomacului până la boli pulmonare.

Previne bolile gastro-intestinale

Cardamomul a fost utilizat în mod tradiţional în Ayurveda, medicina chineză şi sistemul Unani ca remediu pentru tulburările gastro-intestinale. Extractul metanolic din cardamom este o componentă care ajută la controlul tulburărilor gastro-intestinale, cum ar fi aciditatea, flatulenţa şi crampele stomacale.

Proprietăţi antimicrobiene

Timp de mai multe milenii, s-a considerat că seminţele de cardamom posedă proprietăţi de combatere a infecţiilor. Pentru ştiinţa modernă, acest lucru ar putea înseamnă faptul că ele conţin proprietăţi antimicrobiene. Această teorie a fost testată printr-o varietate de studii, fiind efectuate experimente pe extractele sale volatile. S-a observat faptul că uleiurile din cardamom au fost capabile să inhibe creşterea şi răspândirea unor microbi foarte periculoşi care provoacă în mod regulat intoxicaţii cu alimente.

Proprietăţi anti-spasmodice şi antiinflamatoare

Cardamomul este bun pentru durerile musculare şi articulare. Spasmele musculare sunt adesea raportate de persoanele în vârstă. O contracţie bruscă a muşchilor cauzează aceste spasme. Atunci când muşchii se contractă, acest lucru poate duce la o apariţie bruscă de durere. Dovezile experimentale recente sugerează că seminţele de cardamom au proprietăţi antiinflamatorii şi anti-carcinogene.

Îngrijire dentară

Cardamomul a fost folosit în Ayurveda şi medicina tradiţională chineză pentru a face faţă problemelor dentare de mai multe secole. După inventarea antibioticelor, s-a constatat faptul că aceste antibiotice au produs rezultate mixte, precum şi efecte secundare. Unele reacţii adverse au inclus inhibarea bacteriilor probiotice prietenoase în intestine. Cu toate acestea, utilizarea condimentelor, pe de altă parte, este ideală deoarece inhibă numai microbii infecţioşi, nu bacteriile probiotice.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*