Cum să îți pregătești corpul pentru primăvară

Chiar dacă vremea începe să fie tot mai capricioasă, măcar din punct de vedere calendaristic am intrat în lunile de primăvară. Iar corpul tău după toată perioada sărbătorilor de iarnă, când a făcut tot felul de provizii, are acum nevoie de o mână de ajutor.

După ce s-a încheiat sezonul rece, în care alimentația a fost mai predominantă în calorii, acum că vremea pare să țină cu tine și este frumos afară, parcă ai face ceva să îți recapeți tonusul și vitalitate cât și silueta.
Ei bine, în primul rând trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de o shimbare pe toate planurile, de la alimentar până la gândirea ta ce acum trebi direcționată către acțiune și rezultat.
Prima acțiune trebuie să fie îndreptată către un aport mai mare de vitmine, cea ce înseamnă că este necesar să consumi mai multe fructe și legume.
Asigură-te că în alimentația ta predomină mai ales legumele de sezon, pe care le poți procura de la piață.
Nu uita de mișcare

Pentru a-ți recăpăta silueta ai nevoie să îți accelerezi metabolismul, iar cea mai bună modalitate este să faci mișcare ori de câte ori ai ocazia. Renunță la lift, mergi cât mai mult pe jos și alegeți o activitate plăcută prin intermediul căreia să te detașezi de problemele cotidiene și să îți faci timp pentru tine și nevoile tale.

Dacă ai observat că ai început să te confrunți cu aspectul neplăcut al celulitei, nu uita să consumi și apă bună, alcalină. Apa de asemeni ajută la activarea metabolismului și la intensificarea procesului de arderi.

Remedii naturiste pentru a-ți recăpăta silueta

Potrivit site-ului secretele.com, unul dintre cele mai bune produse pentru a-ți recăpăta silueta este oțetul din cidru de mere.

Acesta se poate aplica atât intern cât și extern.

Dimineața înainte de a lua micul dejun bea un pahar de apă, apoi  amestecă o linguriți de miere naturală cu 2 lingurițe de oțet din cidru de mere și un sfert de pahar de apă.

Consumată această băutură în fiecare dimineață te va ajuta să slăbești și să ajungi mai repede la formele dorite.

Ca și formă de administrare externă ai nevoie de un sfert de cană de loțiune de corp cu o lingură de oțet din cidru de mere. Înmoaie un prosop în apă rece, stoarce-l, apoi pune-l pe corp timp de câteva minute; după această, dă-l la o parte și aplică amestecul din oțet și loțiune cu ajutorul unei dischete de bumbac.
Zona vizată masez-o apoi bine și aplică o folie alimetară și las-o să acționeze cel puțin 10 minute, timp în care poți să dansezi sau să îți faci exercițiile matinale.
În cazul în care nu ai un program matinal de exerciții ar fi cazul să apelezi la unul localizat care să te ajute să lucrezi zona dorită.
Importanța micului dejun

Prima masă a zilei trebuie să conțină o cantitate bună de fibre, una de vitamine și una  de lichide. În felul acesta vei avea senzația de sațietate timp îndelungat și te vei ține la distanță de tentațiile nesănătoase între mese.

Dacă simți nevoia să ronțăi ceva apelează la legume precum morcov sau ardei gras.

Poți de asemenea să optezi pentru o porție de iaurt grecesc cu cereale la care să adaugi și o porție de fructe printre care banană, stafide, merișor, măr sau portocale suc formă de suc sau smoothie.

Nu uita nici de minunatele beneficiile ce ți le oferă avocado.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*