Tratează dermatita fără medicamente

Dermatita este o afecțiune frecvent, care de obicei, nu pune viața în pericol și nu este contagioas. Poate apărea în mai multe forme și, de regulă, implică iritații, roșeață și mâncărimi. 

Dermatita este adesea o reacție alergică a pielii, producând o inflamație locală acută, care poate fi cauzată de contactul cu substanțe iritante percum metale, parfumuri, cosmetic sau chiar plante.
Cauzată de contact direct se poate răspândi în alte zone ale corpului. Autoprotecția și remediile casnice sunt extreme de necesare.
Astfel, este important să hidratezi pielea în mod regulat, iar dacă dermatita este severă, este indicat să consulți un medic.
Evită produsele lactate
Multe forme de dermatită sunt declanșate de alimente, atât de compuși naturali, cât și de aditivi alimentari artificiali.
Laptele și toate produsele lactate, crustaceele, ouăle, citricele, căpșunile, carnea roșie și produsele din grâu sunt iritante.
Este indicat să bei zilnic un pahar mare de suc de morcovi, dar și să incluzi în alimentație broccoli, spanac, roșii, caise, semințe de floarea soarelui, pește, alune, precum și orez brun.
Nu există un tratament care să vindece complet dermatita, dar există o mulţime de tratamente eficiente care o pot ţine sub control şi pot diminua simptomele.
Mușețelul are efect calmant
Ceaiul de mușețel are efect calmant asupra pielii. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori la o cană  cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. De asemenea, se pot face comprese. Se aplică cu ajutorul unei pânze curate pe zona afectată, pentru aproximativ 20 de minute
Mierea reduce inflamațiile
Mierea are proprietăți antiseptice și antibacteriene. Astfel, poate ajuta la reducerea stării inflamatorii ale pielii. Amestecă mierea cu uleiul de măsline și plică pe piele și lasă-l timp de mai multe ore.
Aloe vera ameliorează senzația de mâncărime
Aloe vera, recunoscută pentru efectele benefice pe care le are asupra pielii, este utilizată frecvent în tratamentul dermatitei. Ajută la restabilirea echilibrului pH-ului pielii și la ameliorarea senzației de mâncărime și de iritare a pielii. Pentru a scăpa de dermatită, aplică gel de aloe vera de mai multe ori pe zi, timp de câteva luni.
Atenție!
Dermatita poate apǎrea atunci cȃnd pielea este uscatǎ, de aceea, trebuie să hidratezi bine pielea. Acordă o atenţie deosebită picioarele, brațelor, spatelui, precum și pǎrților laterale ale corpului.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*