Tamponare pe fondul consumului de alcool

La data de 15 ianuarie a.c, în jurul orei 18.00, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din cercetări a rezultat că, un bărbat de 40 de ani, din comuna Letea-Veche, în timp ce conducea un autoturism pe strada Garofiţei din Bacău, nu a acordat prioritate unui autoturism condus regulamentar de un bărbat de 32 de ani, din localitate.

Din impact, autoturismul condus regulamentar a fost proiectat în alte trei autoturisme parcate, rezultând pagube materiale.

Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto de 40 de ani și 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 32 de ani, ulterior, acestuia fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar conducătorul auto de 40 de ani a fost sancţionat contravenţional pentru neacordarea priorităţii de trecere.

Adauga un comentariu

*