Cum ne curățăm tenul acasă

Pielea este expusă zilnic poluării și substanțelor prezente în produsele cosmetice și de îngrijire folosite, care intră în pori și provoacă probleme dermatologice. Și, pentru că tegumentul este foarte sensibil, iată câteva rețete de măști naturale cu care menții tenul curat:

1. Lapte, miere și fulgi de ovăz

Această rețetă de mască facială este recomandată femeilor care au tenul sensibil. Laptele și mierea catifelează, exfoliază pielea și hidratează pielea, eliminând impuritățile și celulele moarte.

Ai nevoie de:

–    1 lingură fulgi de ovăz
–    2 linguri miere
–    1 lingură lapte
–    1 lingură apă

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un vas toate ingredientele, apoi amestecă-le. Spală-te pe față cu apă caldă înainte de a aplica pasta obținută, masând pielea facială prin mișcări circulare, blânde, insistând asupra zonei T (frunte, nas, bărbie). Lasă masca să acționeze cel puțin 40 de minute, după care clătește cu apă călduță. Nu uita că trebuie să aplici o cremă hidratantă. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

2. Ulei esențial de lavandă și miere

Potrivită pentru tenul uscat, masca pe bază de ulei esențial de lavandă și miere hidratează și curăță tegumentul în profunzime.

Ai nevoie de:

–    1 lingură zahăr granulat
–    4 picături ulei esențial de lavandă
–    2 linguri apă călduță

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă cele trei ingrediente, după care aplică pasta obținută pe față. Masează tegumentul prin mișcări circulare, blânde, evitând zona ochilor. Nu uita să zahărul este mai dur. Lasă masca să acționeze 30 de minute. Clătește cu apă rece. Dacă pielea ta este uscată, folosește mai mult ulei esențial de lavandă.

3. Avocado și fulgi de ovăz

Dacă ești în căutarea unei măști hrănitoare și exfoliante, atunci aceasta-i pentru tine. Datorită texturii și gustului, avocado a devenit un ingredient foarte popular în alimentația zilnică și rutina de înfrumusețare. Este bogat în acizi grași, conține biotină – compus care menține pielea sănătoasă și elimină impuritățile și celulele moarte -, și vitamina A (care stimulează regenerarea celulară). Toate acestea beneficii funcționează foarte bine cu cele ale fulgilor de ovăz.

Ai nevoie de:

–    1 lingură fulgi de ovăz (pudră)
–    ¼ avocado, pastă

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă pasta de avocado cu pudra de fulgi de ovăz. Aplică masca obținută pe față, masând pielea prin mișcări circulare, blânde. Las-o să acționeze 15 minute, după care clătește cu apă călduță, fără săpun. Șterge pielea cu un prosop moale.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*