Cum poţi prepara negresă cu ciocolată, merişoare şi nuci

Cu toţii iubim ciocolata şi nu ratăm nicio ocazie să ne alintăm cu o negresă atunci când avem ocazia, nu-i aşa?

Dar, uneori, ocaziile ţin şi de noi, iar astăzi ai această oportunitate. Dacă vrei să te bucuri de o negresă delicioasă, de o reţetă simplă, fără gluten, 100% vegetală şi sănătoasă, ai ajuns unde trebuie.

Reţeta noastră de astăzi cu siguranţă nu te va putea lasă rece dacă eşti un împătimit al ciocolatei. În plus, în acest fel ai grijă şi de micuţii din familie, pentru că le oferi o porţie de dulce sănătos.

Ingrediente

  • 1 cană jumătate de făină fără gluten
  • 1 cană de apă
  • 150 grame zahăr de cocos/ 4 linguri de xylitol
  • 5 linguri de cacao organică
  • 50 ml ulei de cocos topit la bain-marie
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 linguriţă sare
  • 150 grame ciocolată cu 75% cacao
  • 3 linguri de perle de ciocolată hans sloane
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 100 grame de nuci
  • 80 grame merişoare

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade şi pregăteşte o tavă de copt cu diametrul de aproximativ 15 cm.

Tapetează cu hârtie de copt şi unge uşor hârtia cu ulei de cocos.

Pune apa şi zahărul la fiert într-un vas mic. Când s-a topit complet zahărul, adaugă o cană de făină şi amestecă continuu, la foc mic, până când compoziţia capătă consistenţă unei paste lipicioase.

Închide focul şi lasă această pastă să se răcească complet.

Mixează pudra de cacao, sarea, vanilia, jumătate din uleiul vegetal şi jumătate din lapte. Ulterior, adaugă-le peste mixul cu făină-apă-zahăr. Amestecă ingredientele foarte bine.

A venit timpul să adaugi restul de făină, biscuiţii fără gluten (zdrobiţi), jumătate din cantitatea de ciocolată neagră rasă, praful de copt, 50 de grame de nuci şi merişoarele, mixând, din nou, foarte bine.

Pune compoziţia în tava tapetată şi coace prăjitura la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute (până trece testul scobitorii).

Ulterior, poţi pregăti din ciocolată, laptele şi uleiul rămas (topite şi amestecate bine la bain marie) o glazură de ciocolată, pe care să o pui deasupra când prăjitura se răceşte. De asemenea, poţi să adaugi şi un topping de nuci peste ciocolată.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*