Cele mai eficiente scruburi homemade

Pielea ta are nevoie de îngrijire în permanență, mai ales pe perioada rece a anului. Vezi care sunt cele mai eficiente scruburi homemade la care și tu poți apela!

Curățarea face parte din viața noastră de zi cu zi. Așa cum îți îngrijești casă și o întreții pentru a te bucura de starea de bine și de confort după o zi grea de lucru, tot așa trebuie să procedezi și cu organismul tău.

Curățarea pielii cu ajutorul unui scrub este indicată mai ales pentru a îndepărta celulele moarte, însă acest procedeu este primul pas ce te ducă către o piele hidratată, catifelată și sănătoasă.

Deși în comerț există foarte multe variante de produse ce îți promit acest efect, există și varianta home-made prin intermediul căreia îți vei ajuta pielea să își recapete frumusețea și starea de bine.

Scorțișoara, vedeta sezonului

Da, ai citit bine, dacă tot este sezonul băuturilor la care se poate adăuga scorțișoară, de ce să nu se bucure și pielea ta de un adevărat răsfăț de sărbătoare?

Taie o felie de dovleac și cu ajutorul unui bleder transform-o într-un piure. Apoi adaugă-i 3-4 linguri de zahăr brun și o lingură de scorțișoară.

Astfel obții un scrub minunat, deoarece dovleacul hidratează pielea, zahărul exfoliază și scorțișoara te îmbracă într-o aromă specială de sărbătoare și datorită propietăților sale antibacteriene va rezolva orice fel de problemă la nivel cutanat.

Relaxează-te cu ajutorul citricelor

Cum vine frigul avem obiceiul să consumăm cât mai multe citrice pentru a avea suficiente vitamine în organism. În felul acesta sistemul imunitar va fi mai puternic.

Alege să amesteci o jumătate de cană de sare de mare cu aceiași cantitate de ulei de jojoba sau de măsline și cu o lingură de coaja de la o portocală rasă.

Amestecul obținut poți să îl păstrezi într-un recipient ce se închide ermetic și să îl folosești de fiecare dată.

Masează-ți bine corpul cu acest amestec și apoi clătește cu apă călduță, fără a freca la final pielea cu prosopul.

Aplică o cremă intens hidratantă și continuă relaxarea cu un ceai de scorțișoară.

Scrubul de cocos pentru o piele uscată

Mirosul inconfundabil al cocosului vine la pachet cu cel mai bun remediu pentru a hidrata pielea foarte uscată.

Alege să amesteci 3 linguri de ulei de cocos cu 2 linguri de zaț de cafea și poți să-i mai adaugi 1 linguriță de coajă rașă de grapefruit opțional.

Bucură-te de un masaj blând cu ajutorul acestui scrub, clătește cu apă caldă din abundență și la final poți să mai aplici un strat de ulei de cocos pe piele.

Vei vedea cum pielea ta va fi vizibil mai frumoasă, la atingere va fi catifelată și senzația de piele uscată va deveni doar o amintire.

Nu uita nici de hidratarea internă prin consumul de apă.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*