Ce trebuie să faci dacă vrei să renunți la cafea

Mirosul de cafea proaspăt măcinată sau gata făcută este de neegalat și nu poate fi confundat cu nimic altceva. Însă dacă din motive de sănătate sau din dorința de a nu mai consuma această licoare matinală vrei să renunți, iată cum poți să obții acest rezultat mai ușor!

Bei prea multă cafea sau ai probleme de sănătate și doctorul ți-a recomandat să renunți la cafea?

Nu este nimic imposibil, deși după ani buni în care te-ai delectat cu licoarea matinală poate fi un pic greu să renunți din prima, mai ales dacă mirosul cafelei este la tot pasul.

Îți prezentăm câteva mici ponturi pentru a-ți ajuta organismul să nu resimtă chiar atât de dur lipsa cafelei.

Nu sări peste micul dejun

Obișnuiai să sari din pat și să mergi direct la bucătărie să prepari cafeaua și apoi te grăbeai să ieși pe ușă să nu întârzii la birou?

Încearcă să te trezești un pic mai din timp și să iei micul dejun cu cei dragi. Înlocuiește timpul de preparare al cafelei cu cel pentru prepararea micului dejun sănătos, rapid și bun.

Imediat după ce vei gusta un suc natural sau un fruct nu vei mai simți nevoie de a bea cafea, și astfel vei combate și pofta de dulce ori de alimente nesănătoase până la masa prânzului.

Un mic dejun sănătos îți va oferi energia necesară pentru a fi activ toată ziua, și îți va oferi ocazia să îți începi ziua alături de cei dragi.

Înlocuiește cafeaua cu ceai

Cea mai bună variantă pentru sănătatea ta este ca în loc de o cană de cafea să ai la îndemână o cană de ceai, iar păpădia este una dintre cele mai bune alegeri în special pentru ficatul tău.

Poți să alternezi cu ceai de coada calului sau mușețel. În felul acesta te vei hidrata și îi vei furniza organismului nutrimenți de bună calitate.

Adaugă ghimbirul în alimentația ta

Cel mai bun mod de a trata dependența de cafea este consumarea ghimbirului. Poți să consumi dimineața un ceai călduț de ghimbir, acesta îți va stimula circulația sangvină, va combate orice senzație de greață, și va activa metabolismul să producă mai multe arderi.

În felul acesta vei avea grijă și de silueta ta.

De asemenea poți să îl adaugi în smoothie-uri, salate sau orice alt preparat unde ai nevoie de condimente.

Și gingsengul este o variantă sănătoasă care îți va oferi o doză veritabilă de energie, eliminând astfel orice semn al oboselii. Va susține sistemul umunitar și te ajuta să elimini toxinele de la nivelul celular al corpului tău.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*