Zi de sărbătoare la Școala Gimnazială ,,Domnița Maria” Bacău

Într-o atmosferă de sărbătoare,elevii Școlii Gimnaziale ,,Domnița Maria” Bacău au desfășurat în data de 29.11.2017  activitatea cultural-instructiv-educativa ,,Trecut,prezent și viitor” din cadrul proiectului educațional  ,, România-Țara mea de dor”.

Activitatea organizată de director Hărătău Elena, director adj. Andrei Ciprian, prof.Sava Necula Dana si prof. Simon Marciana cu prilejul  împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918, a  marcat Ziua Națională a României.

Prin cântec, dans și poezie dar și printr-o expozitie de lucrări practice și plastic,elevii și-au exprimat gânduri și sentimente de vibrantă mândrie patriotică evidențiind semnificația zilei de 1 Decembrie 1918 pentru români.

Alaturi de cadre didactice si parinti, elevii s-au bucurat de prezența domnului colonel in retragere Paul-Valerian Timofte, presedinte al Filialei Bacau „Col. Corneliu Chirieş” – Asociaţia Naţionala Cultul Eroilor „Regina Maria”, domnul comandor Victor Berca, fost pilot la Baza Aeriană 95 Bacău şi tânărul pilot Aurel Dantiș de la Baza Aeriana 95 Bacău. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bacău a participat doamna inspector scolar general adjunct Anca Egarmin și doamna inspector școlar Ana Maria Rotaru. Au fost prezenți și domnul consilier local Luca Vasile, domnul consilier judetean Dumitru Brăneanu , doamna Gabriela Achihăi, presedinte FSC Bacău.

Au fost implicate toate cadrele didactice din școala și un grup țintă de 80 de elevi. Atât elevii cât și părinții au conștientizat astfel importanța valorilor și a simbolurilor naționale, a ideii de unitate și de solidaritate și a rolului înaintașilor.

Adauga un comentariu

*