Uleiurile esențiale întrețin frumusețea și sănătatea

Încă din cele mai vechi timpuri uleiurile esențiale erau folosite pentru întreținerea frumuseții și a sănătății. Acestea sunt extrase din frunze, fructe , flori, rădăcini și diferiți arbuști. Uleiurile sunt absorbite de piele în timpul aromaterapiei, prin inhalare sau prin porii pielii. 

Fiecare tip de ulei esential are propriile sale beneficii terapeutice. Uleiurile esenţiale pure se pot folosi atât în aromaterapie cât şi în aplicaţii cosmetic.
Nu se aplică pe piele în stare pură, ci diluate în ulei vegetal sau ca ingredient în baze și preparate cosmetice. Acest lucru face pielea permeabilă fără a provoca iritații sau arsuri. Oricare dintre uleiurile vegetale ușoare pe care le înghiți le poți aplica și pe piele.
Pentru a prepara un ulei de masaj, adaugă 2 picături de ulei esențial la 5 ml de ulei de bază sau la 5 ml de cremă sau loțiune. Pentru copii, adaugă o picătură de ulei esențial la 10 ml de ulei de bază sau cremă.
Arborele de ceai întărește sistemul imunitar
Arborele de ceai este cunoscut pentru capacitatea sa de a vindeca răni și pentru proprietățile sale antiseptice. Acesta este eficient în tratarea unor afecțiuni precum infecțiile bacteriene, acneea, varicela, dureri ale urechii. Calmează înțepăturile de insecte, durerile, arsurile solare și întărește sistemul imunitar.
Există și alte utilizări casnice și cosmetice ale uleiului din arbore de ceai. Acesta poate fi utilizat ca loțiune antiacneică, deodorant natural, soluție contra insectelor, precum și soluție de curățare pentru casă.
Cuișoarele, bune pentru durerile de dinți
Cuișoarele sunt bune pentru durerile de dinți, astfel, este folosit în practica stomatologică datorită efectului analgezic pronunțat. Fiind un puternic tonic energetic, uleiul de cuisoare posedă și un puternic efect de tonizare generală. Luptă cu tensiunea și spasmele, și are efect antibacterial și antiviral.
Eucaliptul combate răceala
Eucaliptul are o influență puternică asupra respirației și poate fi utilizat împotriva afecțiunilor respiratorii de orice natură: răceli, guturai, tuse, alergii, bronșită, gripă, infecțiile gâtului, astm, probleme ale sinusurilor. De asemenea, este bun pentru masaje sau în baie pentru probleme musculare.
Iarba lămâioasă, pentru picioare obosite
Iarba lămâioasă reface rezistența corpului la oboseală și este bună la baie pentru picioarele obosite. De asemenea, este eficientă împotriva insectelor.
Romanița alungă iritațiile de piele
O picătură de romaniță în baia copilului liniștește micuțul irascibil înainte de culcare. Se poate folosi sub formă de ceai, pentru dereglări digestive. De asemenea, romanița este bună pentru iritațiile de piele.
Atenție!
Nu înghiți uleiuri esențiale și nu le aplica nediluate pe piele pentru că pot provoca iritații.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*