Conducători auto aflați sub influența alcoolului, depistați în trafic

La data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Alexandru cel Bun din Bacău, un autoturism, la volanul căruia au identificat un bărbat de 32 de ani, din localitate.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe strada Mioriţei din municipiul Bacău, poliţiştii au depistat un tânăr de 28 de ani, din localitate, care conducea un autoturism şi avea o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultată în urma testării alcoolscopice.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, unde i-au fost recoltate mostre de biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice ! Pe lângă posibilitatea implicării într-un accident rutier cu consecinţe grave asupra dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice v-ar putea aduce şi o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani, prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, aceeaşi pedeapsă de la 1 la 5 ani închisoare este prevăzută de lege şi pentru cei care refuză sau se sustrag de la prelevarea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Adauga un comentariu

*