Le-ai spus părinţilor şi bunicilor despre „metoda accidentul”?

Le-ai spus părinţilor şi bunicilor despre „metoda accidentul”? Dragi tineri băcăuani, informaţi-i pe cei dragi cu privire la înşelăciunile comise prin această metodă, pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni.

Astăzi, 08 noiembrie a.c. poliţiştii de prevenire împreună cu cei de proximitate au lansat un apel public, printr-o amplă manifestare, realizată în colaborare cu peste 100 de elevi, voluntari ai Fundaţiei de Sprijin Comunitar, prin care au cerut atenţie şi dovadă de spirit civic tuturor băcăuanilor, pentru a preveni infracţiunile de înşelăciune prin metoda accidentul.

În ciuda faptului că în cursul anilor 2016-2017 au fost declanşate ample campanii de mediatizare şi prevenire a acestui tip de infracţiune, fenomenul privind această formă de înşelăciune a continuat, atingând proporţii îngrijorătoare.

Analizând întregul tipar de comitere a infracţiunilor de înşelăciune prin metoda accidentul au fost identificaţi următorii factori care favorizează existenţa acestui fenomen infracţional:

– Vârsta înaintată a persoanelor vătămate;

– Naivitatea excesivă a persoanelor vătămate;

– Lipsa iniţiativei persoanelor vătămate de a verifica scenariile prezentate de autori;

– Abilitatea autorilor de a obţine de la victime date despre acestea şi de a improviza în funcţie de informaţiile primite.

În ceea ce priveşte profilul persoanei vătămate, arătăm că în majoritatea cazurilor acestea sunt persoane de sex feminin, cu vârsta de peste 55 ani, care locuiesc singure. Persoanele vătămate sunt posesoare şi utilizatoare ale telefoanelor fixe.

Victimele sunt persoane naive, care se pierd uşor cu firea şi care, de cele mai multe ori, au probleme în ceea ce priveşte auzul din cauza vârstei înaintate.

În acest context, poliţiştii au mobilizat peste 100 de elevi băcăuani şi după ce i-au instruit, au acţionat în întreg municipiul Bacău în vederea informării cetăţenilor cu privire la acest fenomen infracţional.

Astfel, timp de două ore, în mai multe puncte strategice din oraş, băcăuanii au primit explicaţii cu privire la ce presupune acest tip de înşelăciune şi recomandări pentru a nu deveni victime.

Adauga un comentariu

*