Nuntă regală în Serbia

Prințul Philip al Serbiei s-a însurat cu aleasa lui, graphic designer-ul Danica Marinkovic. Serbia a avut prima nuntă regală într-o lungă perioadă de timp.  Ceremonia a avut loc în marea catedrală din Belgrad.

Mireasa a purtat o rochie creată de designerul de origine sârbă, Roksanda Ilincic, care își desfășoară activitatea în Marea Britanie.

 

Slujba religioasă a fost condusă de capul bisericii ortodoxe sârbe, Patriarhul Irinej, iar la eveniment au luat parte reprezentanți ai caselor regale europene, precum Regina Sofia a Spaniei sau Prințesa Victoria a Suediei.

După ceremonia religioasă a avut loc recepția de la Palatul Alb. Evenimentul a inclus numere de dans tradițional, muzică live și momentul tortului, desert pregătit de Sladjana Todorovic.

Philip, în vârstă de 35 de ani, este unul din fii Prințului Aleksandar Karadjordjevic, moștenitorul tronului Serbiei. Familia regală a condus Yugoslavia până la sosirea comuniștilor, iar monarhia a fost abolită apoi. În anii 2000, familia regală s-a întors în Serbia.

Sursa: www.adpm.ro

Adauga un comentariu

*