Tu știi cât de sănătoasă este limonada cu lavandă?

Una dintre băuturile consumate adesea, limonada, poate fi aliatul tău dacă știi exact cum să combini plantele cu fructele astfel încât dintr-o simplă băutură să obții un remediu naturist.

Nu există persoană care să nu fi resimțit măcar o dată senzația unei dureri la nivelul capului. Pe lângă migrenele tipice, starea de anxietate care reprezintă o reală problemă a sănătății mintale sau atacurile de panică pot fi tratate cu ajutorul plantelor.

Chiar dacă există pentru orice durere și un tratament medicamentos, în cazul în care vrei să te bucuri de leacurile naturii, află despre cât de benefică este pentru sănătatea ta lavanda.

Are rol terapeutic

Fie că ne referim la plantă în sine, fie că preferi uleiul de levănțică, aceasta se bucură de efecte calmante asupra sistemului nervos, acțiune diuretică fiind de un real folos în eliminarea surplusului de apă și de kilograme, dar în același timp având și proprietăți antiseptice, cicatrizante și de a normaliza funcția cardiacă.

Dacă te confrunți cu probleme precum surmenajul, dureri de cap dese, boli de rinichi, ficat sau afecțiuni ale bilei, atunci levănțica poate să îți fie de un real folos.

În cazul problemelor ce țin de aparatul respirator poți să apelezi la stropirea unui șervețel cu ulei esențial de lavandă pe care să îl ții la nas și să înspiri profund, sau să arzi uleiul într-o candelă de aromoterapie.

Limonada cu lavandă

Chiar dacă principalul ingredient în prepararea limonadei este lămâia, descoperă acum calitățile celei preparate cu ajutorul lavandei.

Tot ce ai nevoie este de o picătură de ulei esențial de lavandă sau un sfert de cană de lavandă uscată, zeama de la 6 lămâi, 1 cană cu miere, 5 căni cu apă și opțional pentru decor o crengută de lavandă.

Pune la fiert jumătate din cantitatea de apă, după ce a fiert, dă-o de pe foc, las-o un pic să se răcească apoi adaugă lavanda uscată sau esența de lavandă după caz, mierea și lasă acoperit maxim 20 de minute. Strecoasă apoi limonada și adaugă-i zeama de la lămâi și restul de apă.

Poți să o păstrezi la frigider sau să îi adaugi cuburi de gheață, o crenguță de lavandă și câteva felii de portocală au lămâie pe post de decor și să o servești invitaților tăi.

Îți relaxează simțurile

Această modalitate de preparare a limonadei îți va relaxa toate simțurile și în același timp îți va oferi un puternic efect detoxifiant, hipotensiv și antiinflamator.

Uleiul de lavandă folosit atât în aromoterapie cât și la masaj îți poate fi de folos dacă te confrunți cu insomnii, dureri în timpul travaliului sau chiar depresie.

Sfat!

Adaugă în apa din cadă o picătură de ulei esențial organic de lavandă și îți vei hidrata pielea, te vei relaxa și vei ține insectele la distanță de pielea ta.

Câteva picături într-o sticlă cu apă și cu pulverizator poate fi tot ce ai nevoie pentru a-ți parfuma și dezinfecta casa.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*