Trucuri de frumusețe din jurul lumii

Te-ai întrebat vreodată de ce au japonezele tenul de porțelan, iar indiencele părul strălucitor? Noi le-am aflat secretele și ți le împărtășim și ție!

Ceaiul verde, secretul japonezelor

Japonezele sunt renumite pentru pielea impecabilă și tenul de porțelan, fără cusur. Multe produse cosmetice folosite de acestea au în compoziție extract de ceai verde, bogat în antioxidanți, care menține epiderma hidratată. Își curăță întotdeauna pielea cu blândețe, fără a o freca mai mult decât este cazul.

Un alt secret al frumuseții lor este și ceaiul verde Matcha, foarte popular în Japonia. Acesta detoxifică organismul, scade nivelul zahărului și al colesterolului, oferind totodată o senzație de relaxare. Mai mult, conține importante proprietăți antiîmbătrânire, de aceea este consumat cu regularitate. Frumoasele asiatice se demachiază cu ulei de ceai verde, acesta fiind un degresant natural, dar folosit totodată și ca produs antirid.

Frumoasele nordice apelează la pulverizarea pe față a apei minerale reci pentru a scăpa de ochii umflați și pentru a obține un aspect de piele proaspătă, sănătoasă și fermă.

Măștile preferate ale rusoaicelor

Femeile din Rusia iubesc tratamentele naturale, din ingrediente cât mai puțin procesate. Ele folosesc o mască din 2 linguri de ovăz pe care o pun la înmuiat în puțină apă caldă, până se formează o pastă. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline și 1 linguriță de zeamă de lămâie proaspătă. Masca se aplică atât pe față cât și pe gât și se lasă să acționeze cel puțin 10 minute. Se clătește cu apă călduță. Acest tratament hidratează, catifelează și hrănește pielea, oferind tenului o strălucire naturală.

Ritualuri de îngrijire din America Latină

Femeile din America Latină sunt dependente de beneficiile oferite de avocado, pe care îl consumă atât intern, dar îl folosesc și la prepararea diverselor măști și tratamente de înfrumusețare. Fructul este bogat în vitamine, minerale și acizi grași esențiali, hidratează, previne apariția ridurilor adânci și oferă strălucire naturală.

Pentru față, se prepară o mască dintr-un avocado copt pasat și 1 lingură de lapte. Se aplică pe tenul curat și se lasă să acționeze cel puțin 15 minute. Poate fi folosită pentru toate tipurile de ten, în special cel uscat și sensibil. Pentru păr, se dau la blender 1 avocado copt împreună cu 1 banană și 1 lingură de ulei de măsline. Se aplică pe toată suprafața firului de păr, inclusiv la rădăcină. Se lasă să acționeze timp de 1 oră, apoi se șamponează normal.

Franțuzoaicele își hidratează pielea cu lapte

Femeile din Franța iubesc pielea strălucitoare, care să arate bine fără prea multe produse cosmetice. Unul din secretele lor se bazează pe beneficiile oferite de proteinele din lapte, care hrănesc în mod natural pielea. Laptele conține acid lactic cu proprietăți exfoliante, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a impurităților de la suprafața pielii. Oferă luminozitate pielii, lasând-o moale și catifelată. Răsfață-te cu o baie în care adaugi 500 ml de lapte și 2-3 linguri de miere. Este bine ca apa să nu fie prea fierbinte.

Pentru o manichiură impecabilă, fără unghii casante și pete, franțuzoaicele își înmoaie degetele în zeamă de lămâie timp de 5-10 minute, înainte de aplicarea ojei.

Fără cearcăne și cercuri negre sub ochi

Femeile din Spania folosesc felii de cartof pentru atenuarea cearcănelor și cercurilor negre de sub ochi. Acestea se aplică pe zonele afectate și se lasă să acționeze în jur de 10 minute, având efect de iluminare.

Cum poți avea un păr mătăsos ca al indiencelor

Femeile din India sunt recunoascute în întreaga lume pentru frumusețea podoabei capilare. Genele nu sunt singurele care își spun cuvântul, acestea folosindu-se și de diverse ingrediente naturale pentru a-și menține un păr mătăsos, puternic și strălucitor. Uleiul de cocos se află la loc de cinste în rutina lor de îngrijire, datorită proprietăților sale de a penetra învelișul firului de păr și de a-l hidratata în profunzime.

Un tratament foarte apreciat constă în aplicarea unei cantități potrivite de ulei pe toată suprafața părului, inclusiv la rădăcini, masându-le ușor cu buricele degetelor. Se acoperă cu un prosop și se lasă să acționeze cel puțin o oră sau peste noapte. Se șamponează până este îndepărtat excesul de ulei. Un alt truc constă în clătirea părului cu apă rece după spălare. Acest obicei închide porii și ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, care va face părul să crească mai repede.

Ingredientul chinezoaicelor pentru a preveni vergeturile

Pentru ameliorarea și prevenirea apariției vergeturilor, femeile din China își masează pielea cu ulei de camelie, cunoscut și sub denumirea de ulei de ceai verde, atât dimineața cât și seara. Acest ulei este un excelent hidratant, ameliorând aspectul vergeturilor și prevenind totodată apariția petelor pigmentare.

Sursa: www,clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*