Semne că ai un stil de viață toxic

Organismul tău îți transmite constant semnale atunci când ceva nu merge corespunzător. Învață să le observi, să le interpretezi corect și să te bucuri de o viață sănătoasă!

Stilul de viață agitat, orele puține de somn și alimentația deficitară își pun amprenta atât asupra psihicului cât și a fizicului.

Dacă te lupți de ceva timp cu surplusul de kilograme și nici o dietă nu pare să dea randament, observă-ți stilul de viață pentru a afla exact ce îți transmite organismul tău. Iată care sunt cele mai frecvente semnale că ai nevoie de o schimbare:

Oboseală constantă

Dacă reușești să dormi cele 8 ore pe noapte iar dimineața te trezești mai obosit decât te-ai culcat, înseamnă că ceva nu funcționează corespunzător.

Renunță la mesele copioase înainte de culcare, nu consuma o cantitate mare de lichide seara pentru a nu fi nevoit să te trezești în timpul nopții să mergi la baie, evită alimentele picante sau grase care ar putea să îți cauzeze arsuri stomacale sau să îți îngreuneze dieta.

Încearcă să reduci cantitatea de cafea din timpul zilei, limitează-te la una singură dimineața și acordă-ți ami mult timp pentru recreere. Chiar dacă programul tău îți cere să faci multe treburi oprește-te măcar o dată pe oră și încearcă să te deconetezi de ce este în jurul tău și să faci câteva exerciții de respirație.

Surplusul de kilograme

Ajută-ți organismul să funcționeze corespunzător, dacă nu reușești să scapi de surplusul de kilograme și ai început să te confrunți cu țesut adipos în jurul abdomenului, acesta este un semn că digestia ta cât și ficatul au de suferit deoarece nu mai pot funcționa în parametri optimi.

Încearcă să faci o mică cură de detox cu ceai de păpădie, pătrunjel sau coriandru. Alege o zi din săptămână în care este posibil să stai acasă și consumă 2 litri de lichide și ceai entru a ajuta sistemul tău digestiv și excretor să se curețe.

Nu uita nici de probioticele din chefir sau supa miso. O ceașcă de ceai poate face minuni asupra sistemului nervos dar și asupra celui digestiv.

Constipația este una dintre problemele cele mai mari pe care organismul tău nu o poate rezolva de unui singur. Câteva zile de post îți vor fi de folos pentru a ajuta colonul să elimine redizuurile adunate.

Dureri musculare și reacții ale pielii

Lipsa de odihnă, de hidratare se resimt și la nivel muscular. Pielea este cel mai bun transmițător al organismului tău. Când ficatul nu funcționează corespunzător te poți confrunta cu anumite pete maronii pe abdomen sau în zona costală, stresul este unul din factorii ce contribuie intens mai ales la apariția psoriazisului sau a altor boli de piele.

Abdomenul înflamat pe lângă problema constipației poate ascunde și simptome ale ficatului gras sau noon-alcoolic. Fă un test de analize printre care și o ecografie abdominală pentru a te asigura că ficatul tău nu este afectat, iar în caz contrar ia măsuri pentru a trata problema.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*