Cum ne protejăm ochii vara

Nu doar purtarea unor ochelari cu filtre pentru protecție UV te ferește de boli oculare, ci și aceste obiceiuri bune!

Ai un regim alimentar variat

Ceea ce mănânci contează mult pentru menținerea sănătății oculare. Ai nevoie de vitamine, C și E, acizi grași Omega-3, zinc. Prin urmare, o dietă bogată în legume, fructe, pește te-ar ajuta să ai o vedere mai bună, mai mult timp. Mănâncă nuci, citrice, cereale, verdețuri, pește gras.

Eviți frecarea ochilor

Când simți un obiect străin ești tentat să-ți freci ochii pentru a-l îndepărta, ceea ce poate afecta vasle de sânge mici din zona lor. Folosește mai bine o compresă cu apă rece sau clătește ochiul cu apă din abundență, pentru a îndepărta orice impuritate a pătruns și a devenit supărătoare.

Nu-ți petreci serile în fața telefonului

Navigatul pe internet pe telefonul mobil, înainte de culcare, cu lumina stinsă, îți obosește ochii. Este cu atât mai solicitant pentru ei dacă-ți petreci ore în șir în fața ecranului. Încețoșarea vederii, amețelile, greața sunt semne clare că ai exagerat. Dacă vrei totuși să-ți petreci timpul așa înainte de a adormi, pentru că asta te relaxează cel mai bine, odihnește-ți ochii la fiecare 20 de minute sau din timp în timp și mărește fontul când citești ceva.

Apelezi rar la picături

Imediat ce îți simți ochii uscați, nu este indicat să apelezi la picături  Dacă le aplici prea mult timp și fără un motiv serios pot crea dependență și chiar irita ochii. Ideal ar fi să apelezi la ele numai la indicația unui medic, exact pe perioada recomandată.

Dacă observi că te irită, îți înroșesc ochii sau îți provoacă mâncărimi, oprește tratamentul și reprogramează-te la doctor. De asemenea, e înțelept să nu le iei pe aceleași dacă afecțiunea revine, știind că remedial a funcționat prima dată.

Te demachiezi în fiecare seară

Ai grijă să te demachiezi înainte de somn. Folosește numai produse în termen, de preferat nu mai mult de 6 luni de la deschidere, mai ales în cazul fardurilor pentru ochi și a rimelului. În cazul acestora din urmă, bacteriile dăunătoare se pot dezvolta peste măsură, mai ales dacă le ții în spații întunecate și expuse umezelii.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*