Ce să mănânci în funcție de afecțiunile cauzate de soare

Petele ivite pe piele, alergia la soare, arsurile solare sau uscarea exagerată a pielii sunt doar câteva dintre problemele care pot apărea în urma expunerii prelungite la razele ultraviolete și pe care le poți combate și cu ajutorul alimentației.

Morcovi, pepene și roșii

Au vitamina A din plin atât morcovii, cât și pepenii, caisele, roşiile. Toate acestea te ajută să previi și să combați în timp mai scurt o alergie benignă la soare.

Pepenele, mai ales cel galben, conține o enzimă care neutralizează radicalii liberi și previne bolile de piele.
Efectele acestor fructe sunt sporite în asociere cu alimente care conţin vitamina E şi vitamina C: ardei, portocale, grepfrut, lămâie, nuci, semințe de floarea-soarelui.

Nuci, pește gras și legume verzi

Pentru a preîntâmpina îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor, mănâncă mai des nuci, sardine, legumele verzi (ardei, castraveți, broccoli, sparanghel).

Peștele gras conţine nu numai acizi graşi Omega-3, ci şi vitamina D, vitamina B3 și antioxidanţi, cum sunt seleniul şi zincul, esențiale pentru păstrarea sănătății pielii.

Fructe de pădure, kiwi și citrice

Petele brune apărute pe piele sunt mai puţin deranjante, dar periculoase pentru piele. Își fac apariţia uneori după ce te expui la soare.
Este un semn că ai nevoie de vitamina C care dă pielii tale forţa de a-şi recâştiga fermitatea, elasticitatea şi de a se regenera, întrucât compensează deficitul de colagen, o proteină din structura ţesutului epitelial. Ia mai des gustări cu fructe de pădure, afine, coacăze, cătină, kiwi și mănâncă frecvent roșii, broccoli, pătrunjel.
Te-ar mai putea interesa: 3 măști pentru ten care combat arsurile solare

Ulei de măsline

Contra arsurilor solare uleiul de măsline este ideal, dar nu numai pentru masarea pielii.

Este bogat în acizi graşi Omega-3, buni pentru sistemul cardiovascular, şi vitamina E, care crește toleranţa pielii la soare. În plus, favorizează cicatrizarea urma arsurilor.
Adaugă o lingură de ulei de măsline în fiecare salată de legume pe care o prepari pentru a beneficia de proprietățile sale.

Pește

Pielea devine mai rezistentă la arsurile solare dacă nu-ți lipsește peștele din dietă.

Ton, somon, macrou – oricare din acestea îți aduce un plus de acid gras numit eicosapentanoic, care previne tulburările inflamatoare ale pielii și sporește protecţia oferită de loţiunile de plajă.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*