10 alimente miraculoase

Dieta noastră are nevoie de superalimente pentru a-i oferi organismului nutrienţi de calitate pentru o viaţă sănătoasă!

Bananele cu nutrienţi de calitate

Aceste fructe exotice sunt bogate în potasiu, calciu, fier, magneziu şi fosfo, constituind o sursă bună de vitamine A, C şi vitaminele B (tiamină, niacină, riboflavină). Ele conţin toţi cei 8 aminoacizi esenţiali, plus potasiu, un combustibilputernic pentru creier.

Mănâncă iaurt

Pe lângă faptul că ajută la echilibrarea bacteriilor benefice din intestine, iaurtul este bogat în potasiu, proteine, riboflavină şi vitamina B12. În plus, este o sursă mai bogată în calciu decât laptele. Culturile vii de iaurt produc lactaza care descompune lactoza, prin urmare pot fi bune şi pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză.

Broccoli pentru calciu

Broccoli este un aliment realmente miraculos. O singură porţie ( 1 cană) conţine 200% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C şi 360 de grame de calciu. În plus, are numai 25 de calorii şi doar 0,3 grame de grăsimi.

Somon sălbatic cât mai des

Faţă de somonul din fermele piscicole, somonul sălbatic are o cantitate de până la trei ori mai mare de uleiuri omega 3 benefice, niveluri mai ridicate din antioxidantul astaxantină şi mai puţine grăsimi, astfel încât îl transformă într-o bună alegere pentu o alimentaţie sănătoasă.

Ciuguleşte nuci

Nucile sunt un superaliment pentru că sunt bogate în uleiuri vegetale şi grăsimi benefice, având şi un conţinut ridicat de arginină, folaţi, fibre, taninuri şi polifenoli. Reprezintă şi o sursă importantă de proteine.

Nu uita de ovăz

Acesta este una dintre cele mai importan te surse de inozitol, important pentru menţinerea nivelului optim de colesterol din sânge. Este bogat şi în fibre solubile şi poate ajuta la ameliorarea constipaţiei. Fulgii de ovăz eliberează energia lent în corp, astfel încât ai mai mult timp senzaâia de saţietate, reducând pofta de mâncare.

Roşiile sunt obligatorii

Aceste legume atât de populare abundă în licopen, un antioxidant cu efecte antitumorale. Un studiu ştiinţific a descoperit că aportul zilnic de 40 de miligrame de licopen protejează împotriva bolilor de inimă. Aşadar foloseşte roşii la gătit şi mănâncă-le şi proaspete în salate.

Fă-ţi timp pentru un ceai

Deşi conţine cafeină, ceaiul este foarte benefic pentru sănătate. Ceaiul verde pare să dizolve grăsimile din corp, este bogat în flavonoide (şi cel negru) care distrug bacteriile şi virusurile şi protejează împotriva bolilor de inimă.

Ia un avocado

Acest fruct bogat în vitaminele A,B,C şi E, precum potasiu are cel mai ridicat conţinut de protine dintre toate fructele şi constituie o sursă importantă de grăsimi mononesaturate, despre care se spune că reduc nivelurile colesterolului în sânge.

Nu evita ceapa

Ceapa, arpagicul şi prazul au conţinut ridicat de sulf, un element car ajută la prevenirea problemelor de piele ca infecţiile micotice, deshidratarea pielii şi urticaria.

Usturoiul pentru inimă

Deşi poate să nu fie cel mai indicat atunci când eşti în tandreţuri cu cineva, usturoiul este excelent pentru sănătatea inimii. Determină corpul să elibereze oxid de azot, care menţine arterele suple şi elastice, stimulând circulaţia şi ajutând la normalizarea tensiunii arteriale.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*