Uleiul de trandafiri, secretul unui corp sănătos

Considerate a fi cele mai frumoase flori, trandafirii au o poveste frumoasă și efecte benefice asupra organismului.

Îi regăsești în diferite mărimi, culori și au câteodată un parfum unic. Și-au câștigat numele de floare a iubirii, oferindu-se în semn de afecțiune pentru persoana iubită. Mai mult de atât se bucură de proprietăți medicinale despre care este bine să știi și tu.

Uleiul de trandafiri, un bun antidepresiv
Acest ulei are în compoziția sa etanol, citronellol, citral, eugenol și nerol. Este un ulei cu o aromă puternică, considerat un bun antidepresiv care sporește stima de sine, înlătură anxietatea printr-o simplă doză zilnică folosită în aromoterapie. Alungă gândurile negative, oferă optimism și o stare de bine.

În cazul în care te confrunți cu febră, infecții microbiene sau inflamații, uleiul de trandafiri îți va fi de folos. Este de ajutor și în afecțiunile cauzate de reumatism sau artrită.

Antiseptic și antiviral
Proprietățile sale antiseptice îl recomandă în tratarea rănilor. Un strat protector de ulei de trandafiri va apăra eventualele răni de infecții și va grăbi procesul de vindecare.
Este benefic și în înlăturarea spasmelor și crampelor musculare. Oferă o protecție destul de bună împotriva virusurilor, mai ales că acestea deseori suferă mutații și reușesc să păcălească organismul.
Poate fi folosit în tratarea diareii, a gripei tifoide sau a toxiinfecțiilor alimentare, deoarece are un puternic efect antibacterian ce poate distruge bacteriile bune din stomac, intestine, tract urinar, de pe suprafața pielii sau a rănilor.

Crește libidoul
Uleiul de trandafiri este un ingredient principal al unei atmosfere romantice, care sporește libidoul, accentuează trăirile romantice și experiențele sexuale.
Poate fi un bun remediu pentru anumite afecțiuni ca disfuncțiile erectile, frigiditate sau lipsa apetitului sexual.
Este un bun protector al sănătății gingivale, ajută la întărirea firului de păr, la tonifierea pielii, oferindu-i un efect de lifting garantat.
Fiind un bun astringet ajută și la buna funcționare a intestinelor și a vaselor de sânge.

Cicatrizant și laxativ
Îți poate fi de mare ajutor în cazul în care nu mai scapi de semnele lăsate de acnee, pojar sau vărsat de vânt sau dacă te-ai ales cu o cicatrice post operator. Acțiunea sa antioxidantă sporește vindecarea pielii, iar, dacă îl vei folosi împreună cu uleiul de camelie, te vei bucura de efecte cu adevărat spectaculoase.
Ajută la calmarea senzațiilor de amețeală sau de greață din timpul menstruației, la rezolvarea disfuncțiilor menstruale, deoarece stimulează secreția de hormoni care declanșează menstruația.
Te-ar mai putea interesa: Rețetă simplă de săpun de casă cu trandafiri

Știai că…

… este un bun homeostatic, eficient în cazul în care există sângerări interne sau externe, ajută la grăbirea coagulării sângelui și la stoparea sângerării?
…este recomandat pentru menținerea sănătății ficatului și ajută la tratarea eventualelor afecțiuni ale bilei, a acidității excesive a stomacului?
…este considerat un adevărat pansament gastric?
…ajută la eliminarea fluxului bilei în duoden?

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*