Scapă de durerile de cap cu câteva sfaturi simple

Migrenele sau simplele dureri de cap pot apărea adesea în cele mai nepotrivite momente. Poţi să scapi de ele sau să le ameliorezi urmând aceşti paşi simpli.

Masează tâmplele

Masarea circulară a tâmplelor cu uleiuri de aromaterapie ajută la diminuarea durerilor şi a tensiunilor cauzate de migrene şi, în acelaşi timp reduce senzaţia de „cap greu” şi durerile oculare.

Ai grijă la alimentaţie

Acizii graşi esenţiali omega 3 existenţi în peştii oceanici graşi ca tonul şi somonul pot reduce producţia de hormoni care cauzează inflamaţii şi dureri, astfel încât consumul regulat de peşte poate ajuta la stoparea definitivă a migrenelor respective.

Aliniază maxilarul

Multe dureri de cap se datorează stresului şi tensiunilor din muşchii maxilarului. Controlează dacă nu cumva vina o poartă maxilarul, stând în faţa oglinzii şi deschizând şi închizând gura lent, în linie dreaptă. Multe persoane constată că au maxilarele destul de nealiniate la începutul exerciţiului.

Masează cu apă

Oferă-ţi un masaj care să alunge durerile, stând sub duş cu jetul de apă direcţionat pe ceafă, apoi răsucindu-le lent ca şi cum ai privi înapoi. În felul acesta îndepărtezi acidul lactic din muşchi şi faci vasele sanguine mai puţin „iritabile”.

Consumă spilcuţă

Spilcuţa conţine niacină (vitamina B) şi fier şi asigură nutriţia sistemului nervos central, ajutând la ameliorarea migrenelor. La instalarea unei dureri de cap, mănâncă un sandviş cu frunze de spilcuţă sau fă-ţi un ceai cald.

Durerea dintre ochi

Problemele cu vederea pot cauza migrene, deoarece ochiul şi alţi muşchi se contractă pentru a putea focaliza. Dacă durerea de cap apare după ce ai citit sau ai lucrat la calculator, odihneşte-ţi ochii la fiecare 10 minute, aţintind privirea asupra unui obiect îndepărtat timp de minimum 60 de secunde. În acelaşi timp, efectuează controale oculare regulate.

Evită frigul şi căldura

Răcirea sau încălzirea extremă a gâtului poate cauza migrene prin modificarea circulaţiei spre cap, ceea ce imită mecanimul formării migrenelor. Dacă te deplasezi între locuri cu temperaturi diferite, ar fi bine să porţi o eşarfă.

Mai uşor cu medicamentele

Persoanele care suferă de migrene şi iau multe calmante îşi pot cauza mai multe dureri prin migrene-recul atunci când renunţă la doza regulată de medicamente. Dacă te afli în acest caz, ar fi bine să apelezi la medic.

Terapia cu cafea

Cafeaua poate ajuta la tratarea migrenelor graţie „injecţiei” cu cafeină pe care o dă corpului. Ai totuşi grijă să nu exagerezi cu cafeaua, pentru că multe medicamente împotriva migrenelor au deja o doză de cafeină!

Mănâncă banane

Dacă migrenele apar de obicei spre sfârşitul dimineţii, sfârşitul după-amiezei sau după ce ai stat în pat mai mult ca de obicei, ele se pot datora hipoglicemiei. Pot fi atenuate prin consumul de alimente care eliberează zahărul lent, precum bananele, cerealele integrale şi ovăzul.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*