Combate stările depresive în mod natural

Anumite terapii, alimente sau suplimente alimentare, pe lângă un tratament oferit de medicul specialist, pot regla sistemul nervos și alunga stările depresive.

Antidepresive naturale mineralele și vitaminele hrănesc și reglează sistemul nervos. Este vorba despre magneziu, acizii grași Omega-3, vitamina B12, acidul folic, triptofan. Se pot procura din avocado, fructe și legume verzi, cacao, nuci, sardine, ouă, semințe de in, brânzeturi și lactate. Pe unele le poți lua sub formă de suplimente alimentare, de preferat, după consultarea unui medic.

Alimente cu efect antidepresiv

Din dieta unei persoane care suferă de depresie n-ar trebui să lipsească cerealele integrale, mai ales ovăz, citricele, pepenele, semințele de floarea-soarelui, fasolea uscată, ghimbirul, oregano, rozmarinul.

Elimină-le pe acestea din dietă!

În privința alimentelor care favorizează accentuarea depresiei, sunt contraindicate acelea care conțin grăsimi saturate, îndulcitori artificiali (aspartam) sau coloranți artificiali. Trebuie evitate și excesele de zahăr, de dulciuri în general, de carne, alcool, cafea, băuturi carbogazoase.

Uleiuri esențiale indicate în depresie

Pentru a alunga stările depresive,  se poate recurge și la aromoterapie. Uleiurile esențiale indicate în acest caz sunt cele de iasomie, citrice (lămâie, mandarin, portocal, pomelo), salvie, bergamotă, levănțică, oregano, mușețel. Oricare dintre acestea se poate introduce în crema hidratantă sau în loțiunea hidratantă. În amestec cu un ulei vegetal (de măsline, de floarea-soarelui), se poate aplica pe piele.

Depistează cauza!

În cele mai multe situații, pentru a alunga depresia, este nevoie să găsești originea problemei, care, de cele mai multe ori este o formă de conflict. Este posibil să fi traversat o perioadă prelungită de stres, să se fi acumulat supărări, mânie. Homeopatia sau terapia florală Bach sunt variante de tratament care nu au efecte secundare sau nu interacționează cu tratamentul medicamentos. De asemenea, pot fi încercate indiferent de vârstă.

Respirația corectă și natura vindecă suferințele sufletești

Dezechilibrul psihic apare adesea și din cauza pierderii contactului cu natura. Culoarea verde calmează în mod natural pe oricine, conferă echilibru psihic, are efect antistres. Dacă locuiești în mediu urban, ai nevoie să ieși cât mai des posibil în natură, departe de oraș sau măcar la câteva zile într-un parc.

Respiră profund, privește în jurul tău. În lipsa oxigenului, nu e de mirare că te simți permanent sub presiunea treburilor pe care le ai de făcut. Alte moduri în care poți să scapi de stările depresive prin respirație este să încerci terapiile fizice care țintesc îmbunătățirea acesteia, ca tai-chi sau yoga.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*