Așa împrospătezi aerul din casa ta într-un mod sănătos!

Plantele din casa ta sunt soluția perfectă pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casă. Lipsa curenților de aer din casă facilitează depunerea poluanților în cantități mari, depășind adesea limita admisă pentru menținerea sănătății. Iată cum poți să previi această problemă!

Aerul din casă poate fi cu mult mai „imbâcsit” decât cel de afară și asta deoarece conține elemente microscopice și substanțe precum: praf , murdărie, vapori de vopsea, fum de la gătit și de la țigări, monoxid de carbon, mucegai și nu numai.
Pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casa ta poți să apelezi la filtrele hepa care sunt făcute dintr-o fibră ce rețin o mare parte din poluanții din aer. Însă atunci când vine vorba despre compuși organici volatili aceste filtre nu sunt utile.

Plantele înlătură compușii organici volatili

Întotdeauna plantele au fost un ajutor oferit de natură pentru a îmbunătăți calitatea vieții noastre. Astfel avem unele plante care sunt ideale pentru a curăța arul și pot înlătura până la 90% compușii organici volatili din aer în numai câteva ore. Iată câteva exemple pe care ar fi bine să le ai în casă!

Limba Soacrei

Este una dintre plantele care se întreține cel mai ușor. Ea este activă mai mult pe parcursul nopții motiv pentru care este recomandată a fi ținută în dormitor.
Nu este pretențioasă, crește pe orice fel de sol fără a ține cont de sursa de lumină sau de cantitatea de apă pe care o primește.
Pentru a purifica aerul din camera ta ai nevoie de 6 până la 8 plante de acest gen care să măsoare cam 1 metru în înălțime.

Feriga Boston

Este o plantă iubitoare de lumină, iar pentru a o păstra mai mult timp trebuie să acorzi o atenție deosebită solului care trebuie menținut umed în permanență și frunzele să fie stropite des.

Aloe Vera, planta bună la orice

Este ideală să o ai în casă mai ales pentru că înlătură formaldehida formată în aer, poți să apelezi la ea și în caz de arsură sau rani la suprafața pielii, fiind un remediu extraordinar pentru astfel de situații. Pentru îngrijirea ei, pământul trebuie să fie bine drenat, să îi oferi lumină și să o uzi odată pe săptămână.

Nu trebuie să uităm nici de „Iedera englezeasca (Hedera helix)” care înlătură benzenul, curăță din aer mai ales fumul de țigară, este considerat a fi un real suport pentru persoanele care suferă de astm și alergii de tot soiul.

Pont
În general, o plantă într-un ghiveci de 25-30 cm este suficientă pentru o camera mică, în cazul în care ai o cameră mai mare, pentru a curăța aerul ar fi necesare cam 2-3 de această dimensiune. Aproximativ odată la două săptămâni trebuie să le adaugi amestec de îngrășăminte și să ștergi frunzele de praf o dată pe lună.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*