Cine este Emmanuel Macron, noul președinte al Franței

macron-frantaEmmanuel Macron este noul președinte al Franței, după ce a câștigat alegerile prezidențiale de ieri, conform exit poll-urilor, cu 65,5% din voturi, devansând-o cu mult pe contracanditata lui, Marine Le Pen.

Emmanuel Macron are 39 de ani și devine astfel cel mai tânăr președinte al Franței din Istorie.

Emmanuel Macron s-a născut pe data de 21 decembrie 1977. Cel mai tânăr preşedinte al Franţei a urmat cursurile de Filozofie la Universitatea Paris Nanterre şi are un masterat în afaceri publice la Institut d’Etudes Politiques de Paris. Macron începe să lucreze în domeniul public în 2004, în cadrul serviciului de Inspecţie a Finanţelor, după un an primind diploma de inspector.

Din 2008 lucrează ca bancher la Rotschild. Acesta a fost membru al Partidului Socialist între anii 2006 şi 2009, din 2009 menţinând o poziţie independentă.

Macron a intrat în politică în anul 2012, atunci când a ocupat postul de consilier al preşedintelui Francois Hollande. Ulterior, el a fost ministru al Economiei, până în 2016, moment în care a demisionat, dorind să se axeze pe candidatura sa la preşedinţia Franţei.

Adauga un comentariu

*