3 vitamine importante pentru organismul uman

vitamineStudiile arată că procentul romanilor care suferă de deficit de vitamine esenţiale este în continuă creştere, fapt pentru care oboseala este resimţită mult mai des, iar efectul de slăbiciune este din ce în ce mai mare din această cauză.

„Cea mai bună sursă de vitamine este alimentaţia sănătoasă, fructele şi legumele oferă în plus suportul excelent antioxidant, pe lângă furnizarea de vitamine şi alte elemente nutritive. Cu toate acestea, dacă nu reuşiţi să oferiţi organismului cantitatea necesară de vitamine, atunci trebuie să luaţi în considerare suplimentele alimentare naturale” afirmă dr. Horaţiu Albu, expert în biologie moleculară. O vizită la medic şi un set de analize vă pot spune care sunt carenţele de care suferiţi şi care sunt cele mai bune soluţii pentru un aport corect şi optim de vitamine.

Vitamina D3 pentru oase puternice
Vitamina D3 are mai multe funcţii importante, însă cele mai cunoscute  sunt reglarea absorbţiei calciului şi fosforului precum şi facilitarea funcţionării normale a sistemului osteoarticular. Obţinerea unei cantităţi suficientă de vitamina D3 este importantă pentru creşterea şi dezvoltarea normală a oaselor şi a dinţilor, precum şi pentru o rezistenţă îmbunătăţită împotriva anumitor boli.
„În cazul în care organismul nu obţine cantitatea necesară de vitamina D3 din alimente creşte riscul de a dezvolta anomalii osoase, cum ar fi osteopenia, osteoporoza şi osteomalacia ce pot surveni şi odată cu înaintarea în etate”, explică specialistul.

Vitamina K2 pentru o inimă sănătoasă
Vitamina K2 este o vitamină solubilă în grăsimi, importantă pentru coagularea sângelui şi care contribuie la o inimă sănătoasă, oase puternice şi un sistem imunitar îmbunătăţit. Este una dintre vitaminele extrem de importante pentru buna funcţionare a organismului chiar dacă rolurile sale sunt îndeobşte mai puţin cunoscute.

„Aceasta vitamină se găseşte în lactatele şi alimentele fermentate, datorită faptului că este sintetizată de bacteriile care produc fermentaţia. În general, aceste alimente conţin o cantitate mică faţă de necesarul organismului şi de aceea o soluţie poate fi suplimentele care o conţin”, spune specialistul.

Vitamina B5 pentru un organism sănătos
„Vitamina B5 este cunoscută a aduce beneficii importante în menţinerea unui metabolism energetic normal, a sintezelor şi metabolizării corecte a hormonilor steroizi, vitaminelor D şi a unor neurotransmiţători. Mai mult, este obligatorie pentru recuperarea din oboseala şi extenuare pentru a obţine o performanţă mentală optimă. Dietele sănătoasă şi diversificate conţină o cantitate adecvată de vitamina B5 care participă la asigurarea unei bune sănătăţi structurale şi funcţionale a tuturor organelor”, completează dr. Horaţiu Albu.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*