Uleiul de mac împiedică apariția cancerului

ulei-de-mac-pur-virgin-ethnic-treasuresMacul este o plantă ale cărei semințe au fost întotdeauna considerate un aliment cu multe beneficii pentru sanatate. Uleiul de mac este recunoscut pentru efectele  fixării calciului in oase, ajutând totodată  la tratarea osteoporozei.

Uleiul de mac este utilizat atât în tratamentul stresului, al stărilor de anxietate, în tulburările de comportament,  cât și pentru ameliorarea durerilor de cap sau a insomniei.

Consumul periodic îmbunătățește capacitatea de concentrare și memoria. Este un remediu naturist blând, folosit inclusiv în terapiile pentru vârstnici. De asemenea, întărește sistemul imunitar, fiind un real ajutor în cazuri de răceală, gripă, astm, bronșite, tuse.

Înlătură insomniile

Datorită conţinutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc şi cupru, se­min­ţele de mac înlătură in­som­niile, având un efect sedativ. În cazul în care te confrunți cu această problemă este reco­man­dat consumul unei lin­gu­ri­ţe rase de seminţe de mac înainte de cul­care.
Nu consuma niciodată mac înainte să te urci la volan, conține opium
Previne apariția cancerului
Datorită acidului linoleic oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi altor tulburări ale aparatului circulator. Este un real ajutor în tratarea cancerului mamar cât şi în prevenirea lui. Stabilizează nivelul zahărului în sânge, reduce considerabil colesterolul, împiedică apariţia cancerului la colon şi îmbunătăţește sănătatea globală a intestinelor.
Ajută la întă­rirea sistemului osos și a imunității
Un real ajutor în lupta cu can­cerul, nu numai în cea de com­batere a osteoporozei. Cu un con­ţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic si 13% acid oleic şi fosfor, uleiul de mac ajută atât la întă­rirea sistemului osos cât şi la cea a sistemului imunitar.
Combate constipaţia
Sunt o sursă bună de carbo­hidraţi, care ajută la dozarea orga­nismului în urma unor acti­vităţi fizice îndelungate. Extrem de bogate în fibre, seminţele de mac sunt reco­mandate persoanelor care au pro­bleme digestive, îmbunătăţind dige­rarea alimentelor și tot odată favorizând un bun tranzit.
Întârzie efectele îmbătrânirii

Un excelent hidratant care protejează și regenerează pielea, uleiul de mac este recomandat mai ales pentru tenurile mature, hiperpigmentate, uscate, iritate, afectate de eczeme.

Datorită componentelor prețioase, protejează împotriva radicalilor liberi, ajută la mențierea elasticității pielii și la diminuarea aspectul liniilor fine și a ridurilor.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*