Tu ştii ce impact are social media?

ocentrum-social-media1Până acum, suntem cu toţii conştienţi de faptul că social media a avut un impact enorm asupra culturii noastre, în afaceri, la scală globală. Site-urile de social media sunt unele dintre cele mai populare accesări de pe Internet, ele revoluţionând modul în care oamenii comunică pe web. Cu toate acestea, în afară de a vedea noii prieteni ai copilului tău de pe Facebook, sau de a citi despre cele mai recente scandaluri în care a fost implicat Justin Bieber cu legea pe Twitter, care sunt efectele reale, atât pozitive cât şi negative, ale reţelelor de socializare asupra societăţii noastre?

Impactul Facebookului asupra politicii

Fiecare politician are în zilele noastre cel puţin un cont pe reţelele de socializare. Acest lucru se datorează faptului că site-urile sociale au jucat un rol important în multe alegeri din întreaga lume, inclusiv în SUA, Iran şi India. De asemenea, reţelele ajută la planificarea miting-urilor, motiv pentru care este vital ca politicienii să deţină un cont şi să fie la curent cu aceste lucruri. Practic, reţelele de socializare sunt un mare salt înainte din punct de vedere politic.

Impactul reţelelor de socializare asupra industriei business

Tot mai multe companii folosesc social media pentru a face publicitate produselor lor, a construi loialitatea clienţilor şi multe alte funcţii. Interacţiunile şi feedback-ul clienţilor ajută întreprinderile să înţeleagă piaţa, şi să regleze micile probleme, îmbunătăţindu-şi strategiile. Multe firme organizează concursuri şi dau premii pentru consumatorilor pentru a vizita pagina lor socială mai des. În comparaţie cu reclamele de televiziune şi alte forme costisitoare de marketing, mass-media este un mijloc ieftin şi eficient de îmbunătăţire a imagineii de marcă şi de popularitate.

Efectul Facebookului asupra socializării

Reţelele de socializare oferă oamenilor posibilitatea de a se reconecta cu prietenii şi cunoscuţii lor vechi, de a face noi prieteni, dar totodată de a avea acces la o serie de conţinuturi sociale, imagini şi multe alte activităţi. Utilizatorii pot sta la curent cu cele mai recente evoluţii globale şi locale, precum şi participa la campanii şi activităţi de alegere. Profesioniştii folosesc site-urile de social media, cum ar fi LinkedIn pentru a îmbunătăţi perspectivele de carieră şi de afaceri. Elevii pot colabora cu colegii lor pentru a îmbunătăţi abilităţile lor de competenţă şi de comunicare academice. Poţi afla despre diferite culturi şi societăţi prin conectarea cu oameni din alte ţări.

Efectele negative ale reţelelor de socializare

Din păcate există câteva dezavantaje la reţelele sociale. Principalul dezavantaj constă în faptul că mulţi utilizatori cu predispoziţie introvertă pun prea mult accent pe interacţiunea virtuală, şi ignoră lumea reală, din afară. Alte dezavantaje constau în gradul de expunere pe reţelele de socializare şi minimizarea vieţii private şi cyber-bullying (o formă de hărţuire pe internet tot mai frecvent întâlnită).

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*