Cafeaua verde ajută la slăbit şi reduce nivelul colesterolului

cafea-verdeŞtiai că în timpul procedurii de prăjire a cafelei, se pierd antioxidanţii pe care aceasta îi conţine? Iar specialiştii susţin că, pentru a beneficia de aceşti antioxidanţi conţinuţi de planta Coffea Arabica, ar trebui să consumăm seminţele neprăjite.

Cafeaua verde arde grăsimile şi reduce pofta de mâncare

E bogată în antioxidanţi

Boabele de cafea verde sunt bogate în antioxidanţi, aceştia reducând efectele dăunătoare ale radicalilor liberi din corpul nostru şi având grijă de sănătatea noastră. O serie de studii au confirmat faptul că boabele de cafea verde prime şi neprelucrate posedă 100% acid clorogenic pur (GCA), care este de fapt un ester al acidului cafeic având proprietăţi antioxidante puternice. Boabele de cafea verde exercită un control ridicat asupra nivelurilor de glucoză din fluxul nostru sanguin.

Stimulează metabolismul

Acidul clorogenic prezent în boabele de cafea verde este de asemenea cunoscut drept ajutor de bază în stimularea metabolismului. Acesta creşte rata metabolică bazală (BMR) a corpului nostru într-o mare măsură, ceea ce reduce la minimum eliberarea excesivă a glucozei din ficat în sânge. Ca urmare a lipsei glucozei, corpul nostru începe arderea celulelor adipoase stocate. Astfel, boabele pure de cafea verde ne cresc capacitatea de ardere a grăsimilor şi, în cele din urmă, ne ajută să combatem şi excesul de greutate.

Ajută la arderea grăsimilor

Aceste boabe conţin de asemenea şi o cantitate mare de alge –  un anumit tip de alge marine încărcate cu vitamine şi minerale esenţiale. Prin urmare, ajută la menţinerea nivelului optim de nutrienţi în corpul nostru. La unison, algele stimulează metabolismul în procesul de ardere a grăsimilor, astfel încât să putem scăpa rapid de kilogramele în plus.

Suprimă pofta de mâncare

Dacă suferi de senzaţia de foame frecventă, boabele de cafea verde te pot ajuta foarte mult. Fiind un puternic şi eficient aliment nutritiv, ele au abilitatea de a suprima pofta de mâncare, controlând totodată poftele noastre pentru produsele alimentare nesănătoase.

Tratament pentru diabetul de tip II

Aceste mici bobiţe verzi sunt de asemenea capabile să amelioreze diabetului de tip 2. Extractul lor este cunoscut pentru reducerea nivelul ridicat de zahăr din sânge, în timp ce accelerarează pierderea în greutate. Ambele sunt esenţiale pentru vindecarea diabetului zaharat de tip 2.

Reduce nivelul de colesterol

Nivelul nostru de colesterol poate fi diminuat în mod considerabil cu ajutorul boabelor de cafea verde. Studiile au arătat că nivelurile ridicate de colesterol pot fi prevenite prin consumul extractului de cafea boabe verde regulat.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*